31.12.2012

Mildura Fittest Finnish '12





MFF ja uudet tu(u)let


Houhou ho!

Joulu olusilla poikain kanssa


Terveiset taalta Austraaliasta!
Kaikkea on tapahtunt taas ja jotakin kerron teillekkin arvoisat lukijat.

Mildura on nyt jaanyt taakse ja siella suoritettu tehtava on ohitse erinomaisella tuloksella. Duunit tuli tehtya ja rahaa hieman saastettya tukevia rientoja varten. Toisen vuoden viisumiin tarvittavat 3kk duunit sain myos paperilappuselle ja nain ollen voin hakea uutta tyoviisumia tanne ensivuonna tai myohemmin. 

Jarkko and Fabio?
Tunnustusta tuli hostellin omistajalta loistavasta siivous tyosta ja sainpa tehda myos Joulusiivouksen hanen osuntoonsa. Ja tottakai olen huippu siivooja, tulihan tuota tehtya jo ensimmaisena kesatyona joskus muunnoin sakkivalineen haalarit paalla... Ympyra siis sulkeutui.

Viimeinen siivous, Yarr!
Ainiii hin. Se skaba. Mildura Fittest Finnish. 
Se on nyt sitte kayty ja video on vasatty koostemaisesti ja ammattitaidolla. Koko kilpailun ideahan oli nayttaa teille lukijoille etta taalla tehdaan muutakin kun ryypataan ja rallataan. 
Jotkut tosin juovat olutta aina toiden jalkeen mutta meille oli palkitsevampaa menna salille ja repia itsestaan viella ne loputkin energiat pihalle mita toiden jalkeen oli viella jaljella. Useasti tuli siis kaytya ja jo ajat sitten sovittu skaba toimi motivaattorina molemmille. Olihan palkintona gurmee illallinen ja olut! 

Tulokset; juoksu, leuat, dipit, vatsat ja punnurrukset. Taukoa oli lajien valissa muutama minuutti.  Huom. juoksu metreina   ei kilometreina :)

Jos tuolla olisi vain juhlinnut toiden ohella niin ei sielta olisi penniakaan jaanyt tilille ja oltaisiin varmaan viellakin Mildurassa duuneissa. Nii joo, ollaan takaisin Melbournessa siis taas, unohtu mainita.

Melbournessa juhlitaan uusia vuosia ja seka otetaan isolla kadella koppi vanhoista tutuista. V,H ja A on saapunut tanne autolla lapi hiekkaisten autiomaiden. Mutta mutta, kohta eli siis huomenna lahtaankin jo Tamanian osavaltioon kohti uusia hullutuksia ja toita. Duunit siella on jo hoidettu ja kirsikoita paastaan poimimaan pusikoihin, hyva homma. Siella olisi siis tarkoitus tehda duunit ja hieman tallata ympyraa Tasmania hienoissa maisemissa, googlatkaa! Arvioitu oleskelu aika Tasmaniassa on about 2kk... Katotaan miten kay.

Mut nyt mulla on kiire menna viihtymaan ja viihdyttamaan koska uusivuosihan on taalla 9 tuntia ennen teita arvon Suomalaiset. Olen siis tulevaisuudessa ennen teita ystavat.

Hyvaa uuttavuotta 13 kaikille siis! Mononmeno jatkuu ja pysyy entisellaan tulevana vuonnakin, ainakin nailla nakymin. Kun leikkikenttana on koko maapallomme niin ei taalta kiire pois o. Eika Inka intiaanien loppunut kalenterikaan tuhonnut maailmaa, kuka ylipaatansa olettaa etta tuhansia vuosia vanha inkkari kalenteri muka tuhoaa maailman, hei cmoon! hahah!

Ensikertaan! Ciao!

Paalupaikalla on helppo vilkutella
Muut jaivat paivien paahan, toiseksi tullut Irkkukin oli jaanyt 10minuutissa jo 2 kierrosta, hahaha! Hakkinen! 

Tassa viella kuva Jouluna voittamastani mikro-auto kilpailusta jossa olin tottakai ylivoimainen! Wroom wroom!

23.11.2012

Aussi arkea


Moe!

Kiitos Ranskalaiselle Lucylle joka veti kanssani naamat, maalilla sekaisin!

Taallapa kaikki on ihan mukavasti. Aika perus mallilla rullaa paivat ja sehan sisaltaa siis toita, urheilua seka jutustelua muiden asukkaiden kanssa. 
Silloin talloin meinaa aika kayda pitkaksi jos ei ole toita... Siksi olenkin tehnyt pikku bisnesta taalla hostellilla. Ostin mm. fillarin 10 dollarilla romikselta, paikkasin kumin ja fiksasin jarrut, myin sen samana paivana 40 dolsulla. Kylla sita aina jotain keksii jos niikseen. Yritankin nyt laajentaa bisneksia ja katsotaan mita saan aikaan. Listalla on muunmuassa puhelemia paikallisen gigantin kierratys dyykkaus pisteesta ja toista saamieni viinien myynti. 

Toisena tyona siivoan 7 aamuna ( siis joka aamu) hostellin ulko-alueita ja tyhjennan roskikset yms. Tasta hommasta saan palkaksi vuokran ja 2 vuoden viisumi paivia. Hommassa kestaa 2-3 tuntia joka aamu ja sen jalkeen menen pullotus tehtaalle toihin jos siella toita on. Hostellin siivous on ihan jees mutta jokainen paiva on yllatys, johtuen noista amatoori alkoholisti Briteista ja Irkuista. Tahtovat perkeleen saaripellet dokata joka ilta ja siivo on sen nakoinen...

Milduran perhe

Italialaisten kanssa olen hengaillut paljon ja mukavaa sakkia ovatkin. Eras Launtaina oltiin joella grillailemassa ja ai et ol mukvaa! Oisko meita ollu n.15 siella ja syomisen lisaksi heiteltiin frisbeeta ja sekoiltiin muuten vaan. Aurinkoa ja hieman viinta, Japanilais mimmi hieroi joidenkin jaykistyneita paikkoja ja itse nukahdin hetkeksi aurinkoon burgereitten jalkeen. Taydellinen Lauantai. 

BBQ

Mafioosojen matkassa on muutama kokki joten Italialaiset herkut ovat taattua tavarizia. Opin myos Italiaa joka paiva heidan kanssaan joten voin muuttaa Sisiliaan elakepaivillani myymaan sardiineja torille tai tekemaan Italialaisia kravatteja.


Viikot siis menee normaalisti toita tehden ja miltei joka paiva salilla riehuen. Punttien nostelusta onkin tullut meille tarkea rutiini, pysyy paa kasassa taalla helteessa. Motivaationa toimii jarjestamamme kisa jonka ajankohta on viella hieman auki...

Fxck U McDonals's!

Kyseessa on siis MFF 12 (MilduraFittestFinniss12). Urheilutapahtumaamme on ilmoittautunut vasta 2 Suomalaista, Jarkko ja Samu. Raportoin kisasta kun on sen aika. Koitan tehda lahi-aikoina myos Rockimaisen trailerin treeneistamme koska muuten blogiin on hieman vaikea saada sisaltoa talla hetkella.

Hassua on myos se etta miten taalla joistain ihmisista tulee hyvin laheisia lyhyessa ajassa ja kun sellainen ihminen taalta lahtee niin tottahan siina on hieman haikea fiilis. Pienessa ajassa tutustutaan mutta kuitenkin 24/7 kun ihmisen kanssa on niin kylla siina tutustuu. Kylla, minullekkin on nyt siis kaynyt tallatavalla mutta ei hataa, uusia ystavia tulee ja menee koko ajan... Kodittoman elamaa kait.

Burgerit navassa ja elama lymyilee...

Hieman vaikea kirjoitella useasti kun rutiinilla mennaan mutta koitan nyt silloin talloin jotain tanne postitella. Uusia tuulia on jo kuitenkin purjeissa ja pidetaan peukaloita niille.
Kuulumisiin!

Terveisin,
Jarkko!

17.10.2012

34°11′S 142°09′E


Hyvaa paivaa!

aikuinen mato linnun nappaa...


Mildurassa vietetaan komiata elamaa ja tassa postauksessa kerron hieman duuneista taalla. Ensinnakin jo tanne saavuttaessa oli siis selvaa etta "kunnon" toita joutuu venttailemaan hetken eli noin parisen viikkoa.
Toita taalla on vaik mita mutta ensimmaiset siis noita farmi hommia ja niitakin laidasta laitaan. Joillakin farmeilla maksetaan tuntipalkkaa joillakin esim. korillisesta tavaraa tai kilomaarasta. Nain ollen paivan jalkeen voi siis jaada kateen joko 15 dollaria tai 100 dollaria... Hommatkin vaihtelee pusikoissa papujen etsimisesta polvillaan konttaamiseen pitkin herne polkuja. Jonakin paivina sitten joko on toita tai ei, riippuu etta paljonko niita herneita siella on poimittavaksi yms.

Paremmat hommat sitten taas loytyy taalla olevista tehtaista. Tuntipalkallista hommaa ja yleensa 8h/paiva ja jos oikein natsaa niin 5-6 paivaa viikossa toita. Tollasesta hommasta siis jo tienaakin ja helpottaa hitosti kun tietaa etta tyoskentelee esim. Ma-Pe. Mitens minulla sitten tama ensimmainen miltein 4 viikkoa on toiden osalta lahtenyt kayntiin, let's find out...
South-Australia, is there anything?

Ensimmainen viikko lahti kayntiin farmilla jolla poimittiin papuja pusikoista hurjalla 5dollaria 10kilolta palkalla, toita per paiva oli vain 2-5 tuntia joten kauheasti ei kultaa vuoltu. Hieman hamaran peitossa oli myos etta miten mennaan joka paiva talle farmille. Hostellilla on pakuja joilla jengi menee toihin mutta eihan niita kaikille riita. Farmari siis haki meidat joka paiva (jos haki) jostain kohtaa tieta, itseasiassa mulle tuli mieleen jenkki leffat missa Meksikaanit hengailee tien poskessa ja kohta joku pysahtyy ja kysyy etta haluaako joku toita tanaan.. haha! Sama meiniki meilla oli taalla. 

Ja tarkemmin ottaen itse tein juuri nain yhtena aamuna. Venailtiin hostellin edustalla etta onko toita ja yht'akkia siihen kurvas lava-auto jossa istui jatka isolla parralla ja mustat plehat paassa. Kyseli et tarvis yhen miehen duuneihin ja kysyin et mitas mitas? Siivousta yms. OK, hyppaan kyytiin. Jonkun toisen oli tarkoitus menna tohon hommaan mutta se joku oli myohassa joten vedin duunin valista. Kaytiin kiillottamassa omakoti talon kivilattia ja siivoamassa paikallinen ala-aste.

Muuten kiva kokeilu yheksi paivaksi mutta eivat ole perkeleen viellakaan maksaneet! Ajattelinkin hankkia muuttaman koalan ja sytyttaa ne palamaan ja heittaa palkanmaksajan olohuoneen ikkunasta sisaan ( Legendan mukaa koalat rajahtaa jos ne palaa, selityksena se etta ne jarsii eukalyptysta paivat pitkat ja katkee siten sisallensa valtavan maaran kaasua). 
Katotaan loytyyko rahaa kun koala molotovit on vieraillut olkkarissa...

Naiden kakka hommien jalkeen paatin koittaa hankkia parempia hommia jostain muualta. Pari paivaa meni ihmetellessa ja selaillen nettia yms. Yhtena aamuna sitten paastiinkin Irkku jaban kanssa yhdelle urakoitsijalle toihin kaatelemaan sitrus puita ja raahaamaan kaatuneita pusikoita pitkin peltoja. Duuni olikin jo parempi palkkaista ja tuntiliksaa siis, ainut juttu tassa oli etta kauheesti ei taukoja pidetty kun kyseessa oli siis urakoitsija. Paivat oli vahintaan 8 tuntisija mutta parhaimmillaan ottaen matkat huomioon 12h. 


Mandariini puut kaatuu nopeesti ja mina raahaan ne kauemmas notta moottorisahurit saa tyorauhan

Tyo oli aika raskasta ja paljoa ei tarvinnut salille paivan paatteksi menna. Kuuma kun perkele pitkin paivaa, hikoilua siis. Ampiaiset ja muut otokat tekivat myos kivaa kun niita porrasi yhtenaan ymparilla. Kastuneista puista ja niiden oksien piikeista sai kadet, jalat ja mahat verille. Tama kaikki ja hikoilu haavoihin teki paivista siis suht nopea kulkuisia ja illalla uni tuli kivasti jo suht aikaseen. No hauskaa siis oli naissa hommissa ja paasin jopa toiseen osavaltioon asti valumaan varta yhtena paivana, kiva ajelu sinne ja auton ikkunasta siis nain palan South-Australiaa, seka emun. Pomosta viella sen verran etta hanen sukunimensa oli kuningas, kertonee jotain.

Yhtena paivana sitten tuli tekstari etta huomenna ei o toita, voi harmi ajattelin, turha valipaiva keskelle viikkoa. Nomut, onni onnettomuudessa. Erikois hyvaa aamiaistani valmistellen vapaa paivan kunniaksi tuli yksi tuttu kysymaan etta kiinnostaisko lahta mukaa yhdelle tyonvalitys toimistolle kyselemaan duuneih, miks ei. Paineltiin sinne, jatin CVn ja kaskivat tulla 2 tunnin paasta takasin. Kaytiin zuffella siina valissa. Takasin tultiin ja heti oli reilu tunnin kestavat testit menossa meille. Katsottiin turvallisuus video ja vastattiin A4selle kysymyksiin, tehtiin tietokone holynpolyt ja muut ihme venyttelyt yms. Testin jalkeen reilu 2 tuntia ja soittivat etta seuraavaksi aamuksi toihin pullotus tehtaalle, yeah! Viinin/Siiderin pullotus tehtaalta sain siis toita ja palkkakin on ihan suht hyva. Toita miltei joka paiva ja paranee kuulemma kohta puolin kun Joulu kiireet alkaa... 
Nyt on siis hyva duuni josta saa kivasti rahan paskaa seka niita 2 vuoden viisumiin kelpaavia paivia. Hauskinta tassa on etta olen aina halunnut viininpullotus tehtaalle toihin, ihan siis noin kokemuksen takia. Katsotaan ja toivotaan nyt siis etta hommia riittaa tuolla. Tarjolla on aamu,ilta ja yo vuoroja. Tuttua juttu Inkeroisista, terveiset sinne! 

Tanaan sitapaitsi sain kivan boonuksen pomolta, 48 pulloa viinia/shampanjaa. Arvioin arvoksi vahintaan 480 dollaria, parhaimillaan tonni, hahaaa.. Eipa tarvi vahaan aikaan ostaa viinta.
holkynkolkyn


Sellasia siis tanne kuuluu, mitas sinne?! Seuraaviin kertoihin ihmiset!

BMX-jarcco's special plan;co

AINII, koska tehdas on vain 3,5 km paassa niin paatin ostaa halvimman robinhuud pyoran ja polkea tyomatkat. Ostin siis BMXn ja silla kikkailen nyt joka kerta toihin... Ohan silla kiva zykailla munkkia ihan noin muutenkin tietty. Kasvatan myos Mildura viiksia ja koitan saada kunnon maalais lookin kohtapuolin, peace!

3.10.2012

Mellunmaki, OZ


Moikkelis koikkelis!



Muutama viikko on nyt pyorahtanyt taalla Australiassa. Lentoni tanne saapui yolla vahan klo 0000 jalkeen joten paatin jaada kentalle ensimmaiseksi yoksi. En tarkoituksella nukkunut koneessa jotta voisin kentalla torkkua, sita en kuitenkaan tehnyt. Kuuntelin musaa ja join zuffea aina sinne aamu 0600 asti. Nostin paikallista rahan pahaa ja hyppasin minibussii joka vei minut suoraan haluamani hostellin edustalle. Hieman oli naama jumissa kun en ollut nukkunut ja dormi bunkkakin olisi valmis vasta klo 1200 jalkeen. Nukuin sohvalla siihen asti. Ensimmainen paiva meni siis hieman kunnostautuessa ja rennon letkeasti aurinko ottaen hostellin viihtyisalla pihalla silloin talloin teeta horppien.



Seuraavana iltana olikin tarkoitus saada seuraa suoraan Hellsingista. Samuelsson saapuikin illansuussa hostelliin jonka olin myos hanelle buukannut, whats up Jake! kajahti respassa. Tarkoituksemme oli siis viipya Mellunmaessa siihen asti kun S on saanut asiat kuntoon (pankki,TFN ym.). S karsi hieman jetlaagista ja mina karsin hyvasta seurasta muunmuassa brittien,irkkujen ja kiivien kanssa. Asiat laitettiin hoitoon ja silloin talloin kaveltiin kaupungilla taik rantsulla. 
Hoidettiin myos tulevat duunit kuntoon 700km paassa sijaitsevasta Mildurasta. Farmille ois tarkotus menna jotain tekemaan, saa naha mita. Itsellani olisi tarkoitus kerata tarvittavat 88 duuniapaivaa farmihommista jotta 2.vuoden viisumi olisi mahdollinen. Ylipaatansa toivotaan etta saataisiin saastoon sen verran etta paasee Ausseja nakemaan tyonteon jalkeen. Viella ei siis tieda kauan taalla viihdytaan ja mita hommia saadaan. Ainahan toki voi laittaa passin povariin ja myos pistimeksi kelpaavan hammasharjan vyolle ja jatkaa matkaa jos niikseen...

Mellunmaessa olo oli siis viella lahinna pikkubudjetilla lomailua. Kaytiin ilmaisessa video,aani ja valo nayttelyssa jossa paasi pelaamaan ja kikkailemaan mm. Matrix-laitteella. 36 kameraa otti kuvaa ja loi taten Matrix leffasta tutun still kuva hassakan. Hauskaa oli ja aikaa meni puoli tuntia pelkastaan silla koneella kikkaillen. Pingviineja ihailtiin romanttisesti rannalla auringon laskiessa. Nama pienet vain 40cm korkeat pingut siis nousi maihin auringon laskiessa alkaen veren himoissaan saalistamaan kaikkea minka vain kiinni saisivat mm. purjehtijoita. Myos vesirottia vipelsi jaloissa silloin talloin. "Noo enkai maa ny mikaa rotta o!". 


Yksi hauskoista illoista oli myos tallainen tapaus kun, kansainvalinen puhu kuin merirosvo paiva. Sen minulle ilmoitti Uusi-Seelantilainen kaveri joka klo 2300 tuli rommipullon kanssa viereeni ja paiskasi merirosvolle tutun silmalapun paahani. Hey bro! No muut hostellissa ihmetteli kun 2 apinaa juo Jamaicalaista rommia silmalaput paassa ja puhuu kuin piraatit, Ayrr! Aamulla oli kurkku hieman kipea kun oli 5 tuntia puhunut merirosvoa, hiijohoi!


Melbourne siis ol ja men. Nyt ollaan junailemassa ja bussailemassa itseamme Milduraan. Luvattuun kaupunkiin jossa miljoonat ovat tuleva tilillemme ja viini virtaa, puhumattakaan 1000 neitsyydesta jotka odottaa meita joka paiva kun pelloilta lihakset rasittuneena mutta sitakin isoimpina tulemme takaisin palatsiimme. Saa taas naha miten komiat parjaa.
Ensi kerroille siis taas! Moimoiiii!



EXTRA POSTI:

Nyt ollaan jo toista viikkoa Mildurassa ja tehty random paska duuneja. Rahaa naista ei juurikaan saa ja odotammekin paasya paremmille palkoille, valkosipulitehtaalle. Kausi siella pitaisi alkaa kohta ja pidetaan peukkuja etta sinne paastais. 
Ei taalla paljon muuta ole kun pari tuntia siis toita/paiva ja jutustelua muiden kanssa. Paikalliseen uimahalliin kautta salille tuli hankittua kuukausikortti joten ainakin vahan paasee hikoilemaan. Ilmoitan lisaa kun on jotain mista oikeasti kirjoittaa. Cya!





10.9.2012

JA-PANI JA-PANI Ja...


Koni nitzi wah ha! ho!

Olen saapunut ensimmaista kertaani Itaisen-Aasian kolkkaan nimeltaan Nippon. Tama nousevan auringon maaksikin kutsuttu ja jo kauan haaveilemani saaristo tulee hieman tutummaksi nyt. Kaikkihan tietaa ja tuntee kylla Nindendo-pelikonsolit , geishat,samurait seka makihyppaajat yms. katsotaan loydanko mitaan niista...

 

Lentelin tollaset 25h ja olin perilla Tokiossa. Ensin Hellsingista Amsterdamiin josta Hongkongiin, sielta sitten viella Tokioon. Kivaa oli koneissa ja Amsterdamin kentalla sain pummittua ilmaisen olut tuopin. Joku ilmeisesti oli sen tilannut ja jattanyt juomatta joten tarjoilija kiikutti sen minulle. 
Perilla Tokiossa Naritan kentalla klo 1400 paikkeilla ja ystavalta saatujen ohjeiden mukaan aloin etsia oikeata junaa lahemmas keskustaa. Paikallinen numerokin oli tarkoitus hankkia mutta hyvaksyivat vain luottokortin maksuvalineena joten annoin asian olla. 

 


Junalla puksutin Shibuyain asemalle josta hetken ihmettelyn jalkeen loysin oikean junan. Reilun tunnin junailun jalkeen olin oikealla asemalla missa minua oli vastassa Mari (Ei muuten lausuta Japanian kielella samoin kuin meilla). Kaverin kaveri joka oli saanut tehtavakseen noukkia tama viikinki asemalta. Mari loysi minut ja hetki viella odoteltiin yhteista ystavaamme Go-sania. Go tuli suoraan duunista puku paalla ja heitti ylafemmat, HEY!

 

Taman Japanialaisen sensein ja yakutsan olin tavannut 2 vuotta sitten Etela-Kiinassa Dalin salaisessa laaksossa ja parinviikon kaljottelun jalkeen siella meista oli tullut ystavyksia. Kun lahetin kaverille viestia muutamaviikko sitten etta olisin tulossa niin Go ilmoitti vain yksinkertaisesti etta tanne vaan ja ala edes suunnittele mitaan, tein tyota kaskettya (tai olin siis tekematta) eli ilmauduin vain paikalle.

Heitettiin repun romu Marin kampille ja painuttiin illalliselle. Nyt on ihan heti aluksi ilmoitettava etta huonoa ruokaa en Japanista loytanyt, kaik oli upeeta mahtavaa! 

Naita pienia rafloja oli pitkin poikin kujia ja katuja, sisaan mahtui about 12 ihmista ja siksi rakastuin heti ensi silmayksella naihin paikkoihin. 

 

No ei kait siina muutaku Kambai ja nauttimaan olusista seka kaikenmaailman poperosta Perjantain illan kunniaksi. Poydassa oli muunmuassa raakaa heppaa valkosipalalla. Ilta jatkuikin suht railakkaissa merkeissa Marin kampilla missa asui myos 2 poikkarnaa Marin tyttelin lisaksi. 

 

Jengia tuli lisaa ja pidot parani. Oli niin helvatan hauskaa etta tiesin heti 6 tunnin jalkeen etta Japani tulee olemaan mahtava maa! Ja ihmiset etenkin!

Lauantai aamusta polkastiin poikien kanssa fillareilla paikalliseen nuudeli ravinteliin vetamaan isot kipot nuudelskaa. 



Olokin hieman parani ja fillarointi on aina hauskaa maailman vakirikkaimassa kaupungissa. Naita ravintoloitakin taalla on oikeasti miljoona ja ihmettelinkin etta miten loytaa hyvat paikat, vastaus; Kaverit kertoo ja lehdista saa tietoa kanssa. 

 

Gon kanssa suunnattiin kylille ja pyorittiin monta tuntia jalan pitkin ruuhkaisia katuja mutta myos hiljennyttiin puistossa ja rukoiltiin jumalilta parempaa oloa. Ilta alkoi jo hamartaa joten painuttiin syomaan Gosanin suosittelemaan raflaan. 

 

Hieno mesta jalleen ja ruokailtiin siina noin 3 tuntia turisten ja sakea horppien. Hauskaa on myos se etta naapureille saa huudella ja tarjoilijat tulevat kanssa hopottelemaan sita tata. Massut tayna ja oli aika lahtea kokemaan Tokion yo elama. 



Juostiin sateen piiskatessa junalle ja mestoille. Olikin hieman liian aikaista viella joten paadyttiin reggae henkiseen pikkumestaan jossa meita palveli ihastuttavat Nepalilais neitoset. Nojattiin tiskiin ja kiusattiin tyttoja joitakin tunteja(sain muuten pakit silta toiselta, haha!). Parin kuppilan kautta viella ja oli aika painua taksilla himaan.

Sunnuntai sama aamunuudeli  operaatio ja hieman lepoa kampan kokolattiamatolla maaten ja hikoillen. Yht’akkia iltapaivalla paikalle pamahti 10 tyyppia lisaa tuoden juomaa ja ruokaa. Olikin hauskaa taas ja aterioimisessa meni yli 5 tuntia rupatellen ja nauraen lahinna minun nuudelinsyonti tavalle ja muulle niin hauskalle kaikelle. 

 

Jotkut puhuivat Lontoota jotkut eivat, mutta olihan meilla tulkkejakin siella. Tytot hiplasivat meikapojan paasta varpaisiin, milloin ihmetellen hiuksia, korvia, nenaa tai silmia. Pojat sen sijaan vihasivat sita koska sain kaiken huomion, hahaa, joskus on sita pullaa mullaki. Hauska ilta jalleen ja vieraat himoihinsa puolilta oin.

 

Go lahti illalla takaisin kotikaupunkiinsa Shizuokaan jonne olisin tuleva Keskiviikkona perassa. 

Maanantaina hengailin Marin kanssa kaupungilla, muun muassa kahvitellen tallaisessa erittain oudossa kafessa. Maid-kafeksi niita kutsuttiin ja nuoret tytot siella siis heiluivat sisakon-asussa tarjoilee mita halusit. Extra palveluina esim. puhuminen mita oudoimmista asioista taikka ketsupilla kirjoittaminen ruokaan outoja juttuja, tasta jotkut jabat siis innostui ja sai buustia. Hieman hamaraa hommaa mutta huvinsa kullakin.   

Akihabaran kaupunginosassa naytti olevan myos paljon tata anime hulluttelua ja videopeli paikkoja. Yhdessa  neli kerroksisessa vanhojen pelien kaupassa hetki pyorittiin ja itse ihailin vanhoja tilulilu saundeja. Mieleeni palasi heti nuo lapsuuden 8-bittisen hakkailut jossain syvalla Kymissa. 

 

Tuolta ois siis vanhoja konsoleja ja peleja saanut yllin kyllin.  Illallinen kutsui ja mentiin Japanilais-Kiinalais ravinteliin naatiskelemaan. Omistaja oli loistoheppu ja kikkaili koko-ajan jotain, vaanteli tiskirateista origameja yms. Junalla kotiin ja paata lattiaan, siina oli kodittoman hyva olla.

 

Tiisdaagenina otetettiin Marin kanssa iisisti ja tutustuttiin Marin valokuvas projekteihin, taiteilija ei hoppuillut kuten nama muut... 15 tuntisia toimistopaivia vaantavat hullut, jotka harvasepaiva hyppelevat metron tai junan alle kun on vahan paasyt tota ressia pukkaamaan. Loysatkaa sita ravattia prkl! Iisisti mentiin kohti iltaa. Tarkotuksena oli laittaa dinneri yhdessa ja yllattaa pojat kun ne sielta toimistolta tulisivat yolla. Paadyttiin tekemaan damplareita ja tomaatti-muna keittoa.

 

Ei muuta ku kauppaan ja ostoskassiin tavaraa. Veitsi sankarina aloin pilkkomalla zipulit, inkivaarit ymz. Kuunneltiin Japanilaista jazzia ja kokkailtiin ku vanha pariskunta konsanaan. Dumplareita tuli tehtya yli 70 ja niita vaannellessa ilta meni mukavasti rupatellen ja ihmetellen kuinka rentoa ja hauskaa kokkailu onkaan. 

 

Pojjaat himaan ja ateroimaan. Kovasti kehuivat ja sanoivat etta meidan pitas perustaa rafla, njoo noinhan se pitaa sanoakki jos joku vasaa sulle hienot matot. Skoi-nee, niinku Japskit sanoo..

 

Mitas sitte, ni Keskiviikko. Alku paivasta pyorin vahan ja hyorin enemman mutta sitte oliki aika metsastaa luotijuna alle ja kohti Shizuokaa ison Gn mestoille.

 

Iltapaivasta olin perilla ja Go paast just sopivasti toista joten tavarat niiden porukoille ja mummolle morot siin samas. Iltapalaksi Sussia aidossa susilassa ja taytyy myontaa etta kun kalastus kaupungista oli kyse ja meri oli 2km paassa niin pakkohan se on uskoa etta taalta se oikee susi loytyy.

 
 




















Pari kolme tuntia siina taas meni vetaen suuselit ja juoden sakea kuten tapana olla. Maailma jotenkin pysahtyy naissa paikoissa. Mentiin viella kantakuppilan kautta himaan turisemaan ja sitten lattialle levyksi. 

 


Torstai alkaa teella joten me pojat paineltiin kaupan ja muiden tavara taydennyksien jalkeen Nissanilla nuudeleille. Nissanin turpo ahdettu drifter keula kohti vuoria putki syosten tulta ja koska radio oli tehny temput niin laulettiin klassikoita yhes tuumin. 

 

Ajeltuamme tovi vuorilla paatti Go painaa Nismon pusikkoon ja oli aika pystyttaa perusleiri karuun luontoon joen vierustaan. Vanhempana upseerina kaskytin tata kamikazea ja teltta olikin kohta pystyssa (Tiedan etta ainakin eras tuntemani Jani naurahtaa askeisen luettuaan).

 

Keskipaivan auringon porotus pisti hikoilemaan ja paadyttiin uimaan seka kalastamaan omia sussheja tuosta armottomasta joesta. Eika kaytossa ollut perus vavat eika virveli harvelit vaan kasiharppuuna ja snorkki maski. 

 

Homma toimii niin etta jokeen lillumaan ja ampuilemaan kaloja siella kauheessa virtauksessa, hauskaa! Mina perkele en saanut mitaan mutta onneksi G sai lopulta 4 fiskaa. Takasin leiriin ja kalat tulille. 

 

Naita kaloja ei perattu ja suolaa vaan pintaan. Taas oli hyvaa ja nyt omistan todennakoisesti jonkun jannan elion tai loisen sisallani suolistossa. 

 
 
Iltaa kohti mennaan ja grilli karyaa ja koska olimme vuoristossa myos wiskia meni jonkin verran. Pari Gn kaveria tuli illalla kaymaan ja jutustelemaan, muita taalla ei nakynyt.

 

Perjantaina aamusta annoin irtautumis kaskyn ja lahdettiin aamutoimien jalkeen takaisin kotia. Lepailtiin paivalla hieman ja suunnattiin illaksi kaupungille G omaan luukkuun. 

 

Kaytiin muuten Shizuokan museossa missa oli SUOMI-teemana, naurettiin aulassa ja poistuttiin. 

 

Jalleen aivan loistavaa aikaa Soju-pullon aaressa siella taalla susiloissa ja rupattelua vahan kaikille. Hyvana hommana oli etta raflaan voi jattaa oman pullon mika sielta sitten loytyy kun joskus takaisin tulee. No meilla nyt ei omaa putelia ollut mutta Gon isukilla sensijaan oli, joten dokailtiin niita pitkin kylia. 

 

Myos taksi sponssi tuli itse suurmiehelta. Ilta vaihtua aamuksi ja oli aika menna nukkumaan.

Lauantaina ajeltiin skootterilla viella pikkusia vuoristo teita ja kylia koluten. Hienoja maisemia loytyi kyl. 

 

Mut mut, mullahan on yolla lahdossa lento kohti Malesiaa ja siita eteenpain. Oli siis aika lahta vimoselle safkalle ja ostaa pikajuna lippu Tokion kentalle. 

 

Hei heit ja moro morot hyvalle ystavalle ja olin junassa. Haikein mielin jatin nousevan auringoin maan mutta tottatosiaan sinne on paastava uudestaan. 

Reilu viikko ei riita mihinkaan vaikka jotain nyt siinakin ehti. Suomen hintatasoa Japanila on joten rahaakin menee. Mulla oli tuuria kun tuttuja paikallisa loytyi, mutta muuten olisin saattanut tulla tehtya hieman eri asioita. 

 

Nyt saastyi ainakin majoitus massit ja parit sakepullot. Ii-nee!

Vaikka Japanissa on paljon vanhaa ja uutta ihan nahtavyyksien mielessakin, niin skippasin ne aika hyvin. Paasin tekemaan juttuja jota ilman kalastaja kylan poikaa tuskin tulisi tehtya. Koitan laittaa paljon kuvia koska tekstia tulisi hieman liikaa jos kaikki tarinat kerron. 
 

 



Tata kirjoittaessani olen lentsikassa jossain missalie, mutta puolilta oin jo Australiassa takasin mutta kyla on eri kuin viimeksi. Katsotaan mita Victorian osavaltiosta loytyy ja paasenko vihdoin farmille tekemaan miljoona tilia...  Seuraavaan kertaan!

-TOFU BOY
Ps. Menkaa ihmeessa Japanilaan