10.9.2012

JA-PANI JA-PANI Ja...


Koni nitzi wah ha! ho!

Olen saapunut ensimmaista kertaani Itaisen-Aasian kolkkaan nimeltaan Nippon. Tama nousevan auringon maaksikin kutsuttu ja jo kauan haaveilemani saaristo tulee hieman tutummaksi nyt. Kaikkihan tietaa ja tuntee kylla Nindendo-pelikonsolit , geishat,samurait seka makihyppaajat yms. katsotaan loydanko mitaan niista...

 

Lentelin tollaset 25h ja olin perilla Tokiossa. Ensin Hellsingista Amsterdamiin josta Hongkongiin, sielta sitten viella Tokioon. Kivaa oli koneissa ja Amsterdamin kentalla sain pummittua ilmaisen olut tuopin. Joku ilmeisesti oli sen tilannut ja jattanyt juomatta joten tarjoilija kiikutti sen minulle. 
Perilla Tokiossa Naritan kentalla klo 1400 paikkeilla ja ystavalta saatujen ohjeiden mukaan aloin etsia oikeata junaa lahemmas keskustaa. Paikallinen numerokin oli tarkoitus hankkia mutta hyvaksyivat vain luottokortin maksuvalineena joten annoin asian olla. 

 


Junalla puksutin Shibuyain asemalle josta hetken ihmettelyn jalkeen loysin oikean junan. Reilun tunnin junailun jalkeen olin oikealla asemalla missa minua oli vastassa Mari (Ei muuten lausuta Japanian kielella samoin kuin meilla). Kaverin kaveri joka oli saanut tehtavakseen noukkia tama viikinki asemalta. Mari loysi minut ja hetki viella odoteltiin yhteista ystavaamme Go-sania. Go tuli suoraan duunista puku paalla ja heitti ylafemmat, HEY!

 

Taman Japanialaisen sensein ja yakutsan olin tavannut 2 vuotta sitten Etela-Kiinassa Dalin salaisessa laaksossa ja parinviikon kaljottelun jalkeen siella meista oli tullut ystavyksia. Kun lahetin kaverille viestia muutamaviikko sitten etta olisin tulossa niin Go ilmoitti vain yksinkertaisesti etta tanne vaan ja ala edes suunnittele mitaan, tein tyota kaskettya (tai olin siis tekematta) eli ilmauduin vain paikalle.

Heitettiin repun romu Marin kampille ja painuttiin illalliselle. Nyt on ihan heti aluksi ilmoitettava etta huonoa ruokaa en Japanista loytanyt, kaik oli upeeta mahtavaa! 

Naita pienia rafloja oli pitkin poikin kujia ja katuja, sisaan mahtui about 12 ihmista ja siksi rakastuin heti ensi silmayksella naihin paikkoihin. 

 

No ei kait siina muutaku Kambai ja nauttimaan olusista seka kaikenmaailman poperosta Perjantain illan kunniaksi. Poydassa oli muunmuassa raakaa heppaa valkosipalalla. Ilta jatkuikin suht railakkaissa merkeissa Marin kampilla missa asui myos 2 poikkarnaa Marin tyttelin lisaksi. 

 

Jengia tuli lisaa ja pidot parani. Oli niin helvatan hauskaa etta tiesin heti 6 tunnin jalkeen etta Japani tulee olemaan mahtava maa! Ja ihmiset etenkin!

Lauantai aamusta polkastiin poikien kanssa fillareilla paikalliseen nuudeli ravinteliin vetamaan isot kipot nuudelskaa. 



Olokin hieman parani ja fillarointi on aina hauskaa maailman vakirikkaimassa kaupungissa. Naita ravintoloitakin taalla on oikeasti miljoona ja ihmettelinkin etta miten loytaa hyvat paikat, vastaus; Kaverit kertoo ja lehdista saa tietoa kanssa. 

 

Gon kanssa suunnattiin kylille ja pyorittiin monta tuntia jalan pitkin ruuhkaisia katuja mutta myos hiljennyttiin puistossa ja rukoiltiin jumalilta parempaa oloa. Ilta alkoi jo hamartaa joten painuttiin syomaan Gosanin suosittelemaan raflaan. 

 

Hieno mesta jalleen ja ruokailtiin siina noin 3 tuntia turisten ja sakea horppien. Hauskaa on myos se etta naapureille saa huudella ja tarjoilijat tulevat kanssa hopottelemaan sita tata. Massut tayna ja oli aika lahtea kokemaan Tokion yo elama. 



Juostiin sateen piiskatessa junalle ja mestoille. Olikin hieman liian aikaista viella joten paadyttiin reggae henkiseen pikkumestaan jossa meita palveli ihastuttavat Nepalilais neitoset. Nojattiin tiskiin ja kiusattiin tyttoja joitakin tunteja(sain muuten pakit silta toiselta, haha!). Parin kuppilan kautta viella ja oli aika painua taksilla himaan.

Sunnuntai sama aamunuudeli  operaatio ja hieman lepoa kampan kokolattiamatolla maaten ja hikoillen. Yht’akkia iltapaivalla paikalle pamahti 10 tyyppia lisaa tuoden juomaa ja ruokaa. Olikin hauskaa taas ja aterioimisessa meni yli 5 tuntia rupatellen ja nauraen lahinna minun nuudelinsyonti tavalle ja muulle niin hauskalle kaikelle. 

 

Jotkut puhuivat Lontoota jotkut eivat, mutta olihan meilla tulkkejakin siella. Tytot hiplasivat meikapojan paasta varpaisiin, milloin ihmetellen hiuksia, korvia, nenaa tai silmia. Pojat sen sijaan vihasivat sita koska sain kaiken huomion, hahaa, joskus on sita pullaa mullaki. Hauska ilta jalleen ja vieraat himoihinsa puolilta oin.

 

Go lahti illalla takaisin kotikaupunkiinsa Shizuokaan jonne olisin tuleva Keskiviikkona perassa. 

Maanantaina hengailin Marin kanssa kaupungilla, muun muassa kahvitellen tallaisessa erittain oudossa kafessa. Maid-kafeksi niita kutsuttiin ja nuoret tytot siella siis heiluivat sisakon-asussa tarjoilee mita halusit. Extra palveluina esim. puhuminen mita oudoimmista asioista taikka ketsupilla kirjoittaminen ruokaan outoja juttuja, tasta jotkut jabat siis innostui ja sai buustia. Hieman hamaraa hommaa mutta huvinsa kullakin.   

Akihabaran kaupunginosassa naytti olevan myos paljon tata anime hulluttelua ja videopeli paikkoja. Yhdessa  neli kerroksisessa vanhojen pelien kaupassa hetki pyorittiin ja itse ihailin vanhoja tilulilu saundeja. Mieleeni palasi heti nuo lapsuuden 8-bittisen hakkailut jossain syvalla Kymissa. 

 

Tuolta ois siis vanhoja konsoleja ja peleja saanut yllin kyllin.  Illallinen kutsui ja mentiin Japanilais-Kiinalais ravinteliin naatiskelemaan. Omistaja oli loistoheppu ja kikkaili koko-ajan jotain, vaanteli tiskirateista origameja yms. Junalla kotiin ja paata lattiaan, siina oli kodittoman hyva olla.

 

Tiisdaagenina otetettiin Marin kanssa iisisti ja tutustuttiin Marin valokuvas projekteihin, taiteilija ei hoppuillut kuten nama muut... 15 tuntisia toimistopaivia vaantavat hullut, jotka harvasepaiva hyppelevat metron tai junan alle kun on vahan paasyt tota ressia pukkaamaan. Loysatkaa sita ravattia prkl! Iisisti mentiin kohti iltaa. Tarkotuksena oli laittaa dinneri yhdessa ja yllattaa pojat kun ne sielta toimistolta tulisivat yolla. Paadyttiin tekemaan damplareita ja tomaatti-muna keittoa.

 

Ei muuta ku kauppaan ja ostoskassiin tavaraa. Veitsi sankarina aloin pilkkomalla zipulit, inkivaarit ymz. Kuunneltiin Japanilaista jazzia ja kokkailtiin ku vanha pariskunta konsanaan. Dumplareita tuli tehtya yli 70 ja niita vaannellessa ilta meni mukavasti rupatellen ja ihmetellen kuinka rentoa ja hauskaa kokkailu onkaan. 

 

Pojjaat himaan ja ateroimaan. Kovasti kehuivat ja sanoivat etta meidan pitas perustaa rafla, njoo noinhan se pitaa sanoakki jos joku vasaa sulle hienot matot. Skoi-nee, niinku Japskit sanoo..

 

Mitas sitte, ni Keskiviikko. Alku paivasta pyorin vahan ja hyorin enemman mutta sitte oliki aika metsastaa luotijuna alle ja kohti Shizuokaa ison Gn mestoille.

 

Iltapaivasta olin perilla ja Go paast just sopivasti toista joten tavarat niiden porukoille ja mummolle morot siin samas. Iltapalaksi Sussia aidossa susilassa ja taytyy myontaa etta kun kalastus kaupungista oli kyse ja meri oli 2km paassa niin pakkohan se on uskoa etta taalta se oikee susi loytyy.

 
 




















Pari kolme tuntia siina taas meni vetaen suuselit ja juoden sakea kuten tapana olla. Maailma jotenkin pysahtyy naissa paikoissa. Mentiin viella kantakuppilan kautta himaan turisemaan ja sitten lattialle levyksi. 

 


Torstai alkaa teella joten me pojat paineltiin kaupan ja muiden tavara taydennyksien jalkeen Nissanilla nuudeleille. Nissanin turpo ahdettu drifter keula kohti vuoria putki syosten tulta ja koska radio oli tehny temput niin laulettiin klassikoita yhes tuumin. 

 

Ajeltuamme tovi vuorilla paatti Go painaa Nismon pusikkoon ja oli aika pystyttaa perusleiri karuun luontoon joen vierustaan. Vanhempana upseerina kaskytin tata kamikazea ja teltta olikin kohta pystyssa (Tiedan etta ainakin eras tuntemani Jani naurahtaa askeisen luettuaan).

 

Keskipaivan auringon porotus pisti hikoilemaan ja paadyttiin uimaan seka kalastamaan omia sussheja tuosta armottomasta joesta. Eika kaytossa ollut perus vavat eika virveli harvelit vaan kasiharppuuna ja snorkki maski. 

 

Homma toimii niin etta jokeen lillumaan ja ampuilemaan kaloja siella kauheessa virtauksessa, hauskaa! Mina perkele en saanut mitaan mutta onneksi G sai lopulta 4 fiskaa. Takasin leiriin ja kalat tulille. 

 

Naita kaloja ei perattu ja suolaa vaan pintaan. Taas oli hyvaa ja nyt omistan todennakoisesti jonkun jannan elion tai loisen sisallani suolistossa. 

 
 
Iltaa kohti mennaan ja grilli karyaa ja koska olimme vuoristossa myos wiskia meni jonkin verran. Pari Gn kaveria tuli illalla kaymaan ja jutustelemaan, muita taalla ei nakynyt.

 

Perjantaina aamusta annoin irtautumis kaskyn ja lahdettiin aamutoimien jalkeen takaisin kotia. Lepailtiin paivalla hieman ja suunnattiin illaksi kaupungille G omaan luukkuun. 

 

Kaytiin muuten Shizuokan museossa missa oli SUOMI-teemana, naurettiin aulassa ja poistuttiin. 

 

Jalleen aivan loistavaa aikaa Soju-pullon aaressa siella taalla susiloissa ja rupattelua vahan kaikille. Hyvana hommana oli etta raflaan voi jattaa oman pullon mika sielta sitten loytyy kun joskus takaisin tulee. No meilla nyt ei omaa putelia ollut mutta Gon isukilla sensijaan oli, joten dokailtiin niita pitkin kylia. 

 

Myos taksi sponssi tuli itse suurmiehelta. Ilta vaihtua aamuksi ja oli aika menna nukkumaan.

Lauantaina ajeltiin skootterilla viella pikkusia vuoristo teita ja kylia koluten. Hienoja maisemia loytyi kyl. 

 

Mut mut, mullahan on yolla lahdossa lento kohti Malesiaa ja siita eteenpain. Oli siis aika lahta vimoselle safkalle ja ostaa pikajuna lippu Tokion kentalle. 

 

Hei heit ja moro morot hyvalle ystavalle ja olin junassa. Haikein mielin jatin nousevan auringoin maan mutta tottatosiaan sinne on paastava uudestaan. 

Reilu viikko ei riita mihinkaan vaikka jotain nyt siinakin ehti. Suomen hintatasoa Japanila on joten rahaakin menee. Mulla oli tuuria kun tuttuja paikallisa loytyi, mutta muuten olisin saattanut tulla tehtya hieman eri asioita. 

 

Nyt saastyi ainakin majoitus massit ja parit sakepullot. Ii-nee!

Vaikka Japanissa on paljon vanhaa ja uutta ihan nahtavyyksien mielessakin, niin skippasin ne aika hyvin. Paasin tekemaan juttuja jota ilman kalastaja kylan poikaa tuskin tulisi tehtya. Koitan laittaa paljon kuvia koska tekstia tulisi hieman liikaa jos kaikki tarinat kerron. 
 

 



Tata kirjoittaessani olen lentsikassa jossain missalie, mutta puolilta oin jo Australiassa takasin mutta kyla on eri kuin viimeksi. Katsotaan mita Victorian osavaltiosta loytyy ja paasenko vihdoin farmille tekemaan miljoona tilia...  Seuraavaan kertaan!

-TOFU BOY
Ps. Menkaa ihmeessa Japanilaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti