17.10.2012

34°11′S 142°09′E


Hyvaa paivaa!

aikuinen mato linnun nappaa...


Mildurassa vietetaan komiata elamaa ja tassa postauksessa kerron hieman duuneista taalla. Ensinnakin jo tanne saavuttaessa oli siis selvaa etta "kunnon" toita joutuu venttailemaan hetken eli noin parisen viikkoa.
Toita taalla on vaik mita mutta ensimmaiset siis noita farmi hommia ja niitakin laidasta laitaan. Joillakin farmeilla maksetaan tuntipalkkaa joillakin esim. korillisesta tavaraa tai kilomaarasta. Nain ollen paivan jalkeen voi siis jaada kateen joko 15 dollaria tai 100 dollaria... Hommatkin vaihtelee pusikoissa papujen etsimisesta polvillaan konttaamiseen pitkin herne polkuja. Jonakin paivina sitten joko on toita tai ei, riippuu etta paljonko niita herneita siella on poimittavaksi yms.

Paremmat hommat sitten taas loytyy taalla olevista tehtaista. Tuntipalkallista hommaa ja yleensa 8h/paiva ja jos oikein natsaa niin 5-6 paivaa viikossa toita. Tollasesta hommasta siis jo tienaakin ja helpottaa hitosti kun tietaa etta tyoskentelee esim. Ma-Pe. Mitens minulla sitten tama ensimmainen miltein 4 viikkoa on toiden osalta lahtenyt kayntiin, let's find out...
South-Australia, is there anything?

Ensimmainen viikko lahti kayntiin farmilla jolla poimittiin papuja pusikoista hurjalla 5dollaria 10kilolta palkalla, toita per paiva oli vain 2-5 tuntia joten kauheasti ei kultaa vuoltu. Hieman hamaran peitossa oli myos etta miten mennaan joka paiva talle farmille. Hostellilla on pakuja joilla jengi menee toihin mutta eihan niita kaikille riita. Farmari siis haki meidat joka paiva (jos haki) jostain kohtaa tieta, itseasiassa mulle tuli mieleen jenkki leffat missa Meksikaanit hengailee tien poskessa ja kohta joku pysahtyy ja kysyy etta haluaako joku toita tanaan.. haha! Sama meiniki meilla oli taalla. 

Ja tarkemmin ottaen itse tein juuri nain yhtena aamuna. Venailtiin hostellin edustalla etta onko toita ja yht'akkia siihen kurvas lava-auto jossa istui jatka isolla parralla ja mustat plehat paassa. Kyseli et tarvis yhen miehen duuneihin ja kysyin et mitas mitas? Siivousta yms. OK, hyppaan kyytiin. Jonkun toisen oli tarkoitus menna tohon hommaan mutta se joku oli myohassa joten vedin duunin valista. Kaytiin kiillottamassa omakoti talon kivilattia ja siivoamassa paikallinen ala-aste.

Muuten kiva kokeilu yheksi paivaksi mutta eivat ole perkeleen viellakaan maksaneet! Ajattelinkin hankkia muuttaman koalan ja sytyttaa ne palamaan ja heittaa palkanmaksajan olohuoneen ikkunasta sisaan ( Legendan mukaa koalat rajahtaa jos ne palaa, selityksena se etta ne jarsii eukalyptysta paivat pitkat ja katkee siten sisallensa valtavan maaran kaasua). 
Katotaan loytyyko rahaa kun koala molotovit on vieraillut olkkarissa...

Naiden kakka hommien jalkeen paatin koittaa hankkia parempia hommia jostain muualta. Pari paivaa meni ihmetellessa ja selaillen nettia yms. Yhtena aamuna sitten paastiinkin Irkku jaban kanssa yhdelle urakoitsijalle toihin kaatelemaan sitrus puita ja raahaamaan kaatuneita pusikoita pitkin peltoja. Duuni olikin jo parempi palkkaista ja tuntiliksaa siis, ainut juttu tassa oli etta kauheesti ei taukoja pidetty kun kyseessa oli siis urakoitsija. Paivat oli vahintaan 8 tuntisija mutta parhaimmillaan ottaen matkat huomioon 12h. 


Mandariini puut kaatuu nopeesti ja mina raahaan ne kauemmas notta moottorisahurit saa tyorauhan

Tyo oli aika raskasta ja paljoa ei tarvinnut salille paivan paatteksi menna. Kuuma kun perkele pitkin paivaa, hikoilua siis. Ampiaiset ja muut otokat tekivat myos kivaa kun niita porrasi yhtenaan ymparilla. Kastuneista puista ja niiden oksien piikeista sai kadet, jalat ja mahat verille. Tama kaikki ja hikoilu haavoihin teki paivista siis suht nopea kulkuisia ja illalla uni tuli kivasti jo suht aikaseen. No hauskaa siis oli naissa hommissa ja paasin jopa toiseen osavaltioon asti valumaan varta yhtena paivana, kiva ajelu sinne ja auton ikkunasta siis nain palan South-Australiaa, seka emun. Pomosta viella sen verran etta hanen sukunimensa oli kuningas, kertonee jotain.

Yhtena paivana sitten tuli tekstari etta huomenna ei o toita, voi harmi ajattelin, turha valipaiva keskelle viikkoa. Nomut, onni onnettomuudessa. Erikois hyvaa aamiaistani valmistellen vapaa paivan kunniaksi tuli yksi tuttu kysymaan etta kiinnostaisko lahta mukaa yhdelle tyonvalitys toimistolle kyselemaan duuneih, miks ei. Paineltiin sinne, jatin CVn ja kaskivat tulla 2 tunnin paasta takasin. Kaytiin zuffella siina valissa. Takasin tultiin ja heti oli reilu tunnin kestavat testit menossa meille. Katsottiin turvallisuus video ja vastattiin A4selle kysymyksiin, tehtiin tietokone holynpolyt ja muut ihme venyttelyt yms. Testin jalkeen reilu 2 tuntia ja soittivat etta seuraavaksi aamuksi toihin pullotus tehtaalle, yeah! Viinin/Siiderin pullotus tehtaalta sain siis toita ja palkkakin on ihan suht hyva. Toita miltei joka paiva ja paranee kuulemma kohta puolin kun Joulu kiireet alkaa... 
Nyt on siis hyva duuni josta saa kivasti rahan paskaa seka niita 2 vuoden viisumiin kelpaavia paivia. Hauskinta tassa on etta olen aina halunnut viininpullotus tehtaalle toihin, ihan siis noin kokemuksen takia. Katsotaan ja toivotaan nyt siis etta hommia riittaa tuolla. Tarjolla on aamu,ilta ja yo vuoroja. Tuttua juttu Inkeroisista, terveiset sinne! 

Tanaan sitapaitsi sain kivan boonuksen pomolta, 48 pulloa viinia/shampanjaa. Arvioin arvoksi vahintaan 480 dollaria, parhaimillaan tonni, hahaaa.. Eipa tarvi vahaan aikaan ostaa viinta.
holkynkolkyn


Sellasia siis tanne kuuluu, mitas sinne?! Seuraaviin kertoihin ihmiset!

BMX-jarcco's special plan;co

AINII, koska tehdas on vain 3,5 km paassa niin paatin ostaa halvimman robinhuud pyoran ja polkea tyomatkat. Ostin siis BMXn ja silla kikkailen nyt joka kerta toihin... Ohan silla kiva zykailla munkkia ihan noin muutenkin tietty. Kasvatan myos Mildura viiksia ja koitan saada kunnon maalais lookin kohtapuolin, peace!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti