27.12.2011

Cambodia,Siam Reap


Mjoro!



Taallapa olen Siam Reapissa. Hieman viivastyi Bangkokista tanne lahto kun lahto aamuna nukuin pommiin. Mutta oikeastaan hyva vain silla tuntui hieman kuumeiselta. Mittasin kuumeen ja reilu 39 joten lepo vaan ja sangyn pohjalle, onneksi muutama Suomalais mimmi jaksoi raahata vetta ym. tonne mun kattohuoneistoon. Kuudes kerros ja portaat ei kiinnostanut tossa kunnossa. Seuraavana aamuna olo olikin jo parempi ja kuumekkin hieman laskennut. Lipun olin siis jo aiemmin Cambotsan puolelle ostanut ja missannut dosan. Menin kuitenkin muutaman paivan kuluttua lippuluukulle selittamaan koiranpentu ilmeella etta kipea olin ollut ja siksi missannut bussin, osu ja uppos. Samalla lipulla seuraavana aamuna matkaan.


No jouluhan se olikin kun aamulla herasin ja heitin romut niskaan, jee. Hieman juomaa seka katukojusta aamupala, bussin odotusta. Kaikki muut venailijat lahtivat kohti Thaimaan etela-saaria ja jain yksin venaamaan. Myos lippujen hinnat kohti etelaa olivat jouluksi nousseet mutta ei kohti Campodiaa, hyva. No paku tuli ja nappasi kyytiin noin puoli tuntia myohassa. Siita pikkukiertelyn jalkeen kohti rajaa. Huomasi etta taisi kuski olla ensimmaisella reissulla kun ajoi valilla minne sattuu ja kyseli liikenne valoissa oikeaa tieta seka soitteli miltei koko ajan varmistaakseen etta missa mennaan. Pari tankkaus stoppia ja 10min ennen rajaa ruokapaussi, tottakai Thaimaan puolella. Viisumit hoitui samoilta koijareilta juuri ennen rajaa ja sinne saapuessa kaikki oli valmista. 

Raja siis ylitettiin kavellen ja leimat saaden, toisella puolella odotti toinen dosa mika vei meidat dosa-asemalle. No talla asemalla sanottiin etta odottakaapas sellanen tunti etta bussi lahtee, osa ottikin taksin ja paineli silla loppumatkan. Taksi oli liian kallis mulle ja halusin perille bussilla kerta olin siita jo maksannutkin. Eihan mulla mikaan kiire ollut ja venailin siina Romanialais pariskunnan kanssa. Vihdoin bussi lahti ja olimme taas matkalla. 45min ennen Siam Reapia paussi ja WC mahdollisuus jos osti jotain kojusta, tallanen vedatys kusetus rahan kalastus ottaa paahan taalla! Paastiin vihdoin perille ja vain 1,5h myohassa, oli siis jo pimeaa.

Majapaikkaan en ollut etukateen jarkannyt, tottakai sekin olisi koijareilta onnistunut Thaimaan puolelta jo. SRssa pitaisi olla lukemani mukaan yli 100 hotellia/hostellia joten turha stressata yopaikasta etukateen. Romanialais pariskunta metsastivat myos majaa joten jaettiin mopotaksi dosikselta kohti parempia paikkoja. Loydettiin pikku kavelyn jalkeen ns. keskusta ja he halusivat sielta kampan, ok. 

Heitettiin morot ja itse otin mopotaksin yhteen hostelliin missa pitaisi olla dormi majoitus mahdollisuus. Yksin reissatessa dormihan on halvin ja paras siina mielessa etta siella on helpompi tavata muita retkeilijoita. Dormitory loytyi ja jos siina patja on niin mulle kalpaa. Patja oli ja jopa moskiitto verkko! Hintaa talle luxus patjalle kertyy 1 yhdysvaltain dollari / yo, eli about 0,75e ! Halvin majoitus tahan mennessa itselleni. Joulun ja 15 tunnin matkustamisen kunniaksi kavin viella hostellin baarissa nauttimassa 0,38e tuopin, sekin siis suht halpa.

 

Siem Reapissa sijaitsee kaikkien tietama maailman 8 ihme, Angor Wat. 

 

Tata temppeli komplexia kavin ihmettelemassa noin 6 tuntia. Olin laiska ja kiersin paikat kuskin kera, maksoi enemman kun fillari tietty mutta tuli herattya liian myohaan etta ois ehtinny fillaroida. Ei siina, tulipahan paikat kierrettya ja monta temppelia nahtya. Olihan ne hienoja miltei jokainen ja sellainen pikkupoikamainen fiilis paalla kun hyvin kiven murikoiden paalla ja kavelin pienia kaytavia ristiin rastiin. 

 

Muutama noista paa paikoista oli yllattaen taynna ihmisia ja lahinna 30 henkisia Korealais ryhmia. Blokkasivat kaikki hyvat kuvaus paikat ja tukkivat tiet. Kaikkihan ne haluaa naha ja juoksin Koraelaisia karkuun naissa ikivanhoissa raunioissa. Kannattaa katsastaa nama rauniot jos taallapain pyorii mutta itse Siam Reap osoittautui hieman tylsaksi minulle. 

Kallista tuolla keskustassa ja sekin aika pieni. Halvallakin selviaa mutta tekeminen on lahinna kavelyssa ja ihmisten tuijottelussa.
Minuakin hieman tuijoteltiin kun parturissa kavin tai siis 30 neitokainen oli lahinna kiinnostunut ja kyseli kaiken nakosta mm. onkos minulla tyttoystavaa? Noh, oooon. Niin kuin jokainen viime postauksen lukenut tietaa niin tama yksi tytto sekoitti poikaparan paan totaalisesti ja toimii kun magneetti kompassin pohjassa, laittaen sen pyorimaan sekopaisena sinne tanne...

Cambodia visiittini jaa hyvin lyhyeksi vaikka paikkoja olisikin katsastettavana vaikka kuinka, lahden kohti Laosia aamulla. Sielta tamanki postaan koska lapparini ei suostu konnektoitumaan verkkoon taalla jostain syysta. Laosiin siis ja siella tarkotus viettaa pidempaa ja uusivuosihan on kohta tulossa joten kissanpierut seka kiinalaiset pitaa jostain haalia. Rajaytan niilla sitten naapuri bungalovin postilaatikon perinteita kunnioittaen.

Pikku lisays tahan postiin nyt viella. Jalleen 12h bussailun jalkeen olen saapunut Laosiin ja Don Dotille, yhdelle naista saarista keskella mekong-jokea. Letkea meno nain nopeasti tsekattuna ja viihdyn varmasti hetken taalla. Eipa siina, lisaa postia taalta kun olen paremmin asettunut.

 

Kuulumisiin taas ihmiset ja kaikki sen kaltaiset!

20.12.2011

Ko Samet

Moidos!



 Mistakohan aloittas, huhhuh. Enempi vahempi sekavaiset fiilikset menna viikkojen tapahtumista joita nyt sitten koitan tahan purkaa.

Bangkokissa odoteltiin siis viimeksi reilu viikko tyttoja jotka oltiin tavattu aikasemmin Malesiassa. Kerron tytoista tai ainakin toisesta myohemmin omassa osiossa.

 

Tytot siis saapuivat Bangkokiin ja siina muutama paiva ihmeteltiin ja juhlittiin kuninkaan syntymapaivia, aikamoiset ilotulitukset olivat jarkanneet. Seuraavana paivana Suomen itsenaisyys paiva mutta heti aamusta "ASENTO-LEPO" komentojeni jalkeen lahdettiin bussilla kohti Ko Sametia.



 

Samet on saari tossa BKKista kaakkoon ja haluttiin menna sinne hieman kaupungin pollyja karkuun. Matkaan meni kaikkineen about 4 tuntia ja majoituskin loytyi pienen etsinnan jalkeen.
Saarilla tuppaa aina olemaan hieman saari lisaa hinnoissa ja ymmartaahan sen toisaalta kun joutuvat sinne romua veneella roudaamaan. Parin paivan vertailun jalkeen halvemmat ruokapaikat kuitenkin loytyivat. Majoituksien hinnat on myos aivan mita sattuu ja onnistuttiin vertailujen jalkeen mielestamme hienosti loytamaan huoneet halvimmasta paasta.
Viikonloppuisin huoneiden hinnat myos nousee koska Samet on myos Thaimaalaisille pakopaikka viikonloppu Bangokista, saarella sen myos huomaa kun yhtakkia on jengia kun pipoa.



Aikaa vieteltiin mm. Rannalla, mopoillen ja snorklaamalla. Rannalla tietty aika menee mukavasti leikkimalla vedessa taikka maaten hiekassa, myos frisbee nyrjaytti ranteita silloin talloin. Mopot/monkijat oli vuokrassa yhtena paivana ja koluttiin saarta niilla. Saari on melko pieni joten paivassa ehtii kylla joka puolelle.

 

Snorklaus vermeet poistettiin yhtesta kojusta meille kaikille pojille ja pakko sanoa etta melko mukavaa puuhaa. Helposti meni tunti pari kun kulusi kivia ja koralleja ympari ihmetellen kaloja ym. meren alaista otokkaa. Tuolla saaren etelapaassa oli todella hieno paikka minne noita veneretkiakin jarjestetaan, kaytiin siella mopoilla ja dyykattiin hetki korallia ympari, mahtavaa!
Vedesta poistuessani potkaisin varpaan kohonkin teravaan ja verta tuli jonkun aikaa. Isovarpaastani myos puuttui pikku pala, soiko sen piraja kala? Ei kait, omaa huolimattomuutta mutta kylla se tosta nayttais paranevan. Uinti ei vaan oikeen voinnut enaa harrastella.

 

Empa ollut ainoa jolla oli ongelmia. Itse asiassa meilla kaikilla oli jotain pikku rampaisuutta, Antilla pikku venahdys ranteessa, Janilla nilkka aina tuettuna ja nyt itsellanikin pikku vikaa. Ei haitannut juurikaan menoa.
Vietettiin Sametilla tollaset puolitoista viikkoa ja aika meni itsellani ainakin mukavasti. No joskus se oli aika sieltakin tultava taas takaspain ja BKKiin taas.

Janin ja Antin meno alkaa olla loppu suoralla ja heitettiin hyvastit tassa bangkokissa. Pojat viettivat taalla pari paivaa viella mutta aivan toisen tasoisessa paikassa kun itse. Mutta kun kerran taalla asti ovat niin miksipas ei laittais kerran edes paalua tiskiin ja nauttisi overi hotellin menosta. Molemmille suuri kiitos kun sain retkeilla kanssanne ja nahdaan taas jossain ties missa ja milloin, kiitos ja kumarrus viella!

Itse tallahetkella viella Bangkokissa ja varmastikkin huomenna lahden kohti Kambodiaa yksikseni kun tyttokin lensi takaisin Suomeen. Laitampas nyt siis pikku avautumisen tasta tytosta tanne...

EVE,

 

on siis taman ihanan tyton nimi ja tottakai piti taas reissun paalla tavata tallainen tytto etta ei varmasti olisi helppoa kenellakaan. Nahtiin siis KLssa jo heti alku reissusta ja paatettiin nahda uusiksi taalla Thaimaassa. Niimpas nahtiinkin ja kaikki meni kivasti taalla, ainut ongelma on siis se etta toinen on menossa Suomeen takaisin ja itsellani polttelee tuo Australian viisumi taskussa.
En nyt sen enempia halua hommaa taalla jakaa mutta turhauttavaahan tama on kun valissa on sellaset 10000km. Netit on toki kaytossa ja yhteyden pito nain ollen helppoa. Katsotaan mita tapahtuu... Ihan heti tollasta tyttoa ei kylla unohda, eika toisaalta ole tarkoituskaan. Terveiset Evelle sinne Suomeen!

Eli jatkan hetken yksikseni taalla kaakkois-aasiassa ja sitten kohti KLaa missa tapaan uuden retkikuntani Tammikuun puolvalissa.
Hyvat Joulut seka uudetvuodet kaikille, itse niita on taas hieman outo viettaa taalla suunnalla mutta koitetaan nyt hieman lauleskella petteria ja punakuonoa. Hellurei kaikille!

2.12.2011

Edelleen Bangkok


Moicca!

 

Viime posti oli lyhyt koska eipa ollut juuri mitaan mietteita mita jakaa. KLssa kikkailtiin siis miltei viikko ja matkaseurueeni naki kaikki perus paikat siella. Itselleni ei siis juurikaan mitaan uutta. Ainut hanke jonka sain paatokseen KLssa olivat nuo rinta rontgenit. Australian viisumia varten niita tarvitsin ja KLssa oli klinikka minka Australia hyvaksyy. Nopeaa toimintaa ja klinikalla meni noin 30min. Lahettivat ne suoraan Australiaan ja hintakin oli melkein 150e halvempi kuin Suomessa. (Viisumi myonnettiin minulle viikkoa myohemmin)

KLsta Sini bussiin kohti JBta ja itse lahdettiin lentaen Bangkokiin Thaimaaseen. 
Valittiin lento koska lentaen saavuttaessa saa 30 paivan oleskeluluvan maahan, maitse vain 15 paivaa. Bangkokissa ollaan nyt oltu viikon verran ja taalla riittaa nakemista myos minulle. Viimeksi tuli oltu vain muutama paiva ja sekin lahinna metsastaen uusia kalsareita.

Pidetaan majapaikkaa tassa keskustan lansipuolella lahella Khao San Roadia (10min kevelyn paassa). KSR on taynna kojuja,baareja seka reppureissaajia sielta taalta. Lahinna se on naina paivina yksi nahtavyyksista ainakin minun mielesta ja siella on ainakin vilinaa joka paiva. Halvalla siella ei selvia ja siksipa nama laheisyydessa olevat pikku kadut on loistavia meille.

 

Taalla ruokakojujen hinnat laskee saman tien 3-4 kertaa ja itse tykkaan enemman tunnelmastakin. Tanaan esimerkiksi loysin loistavan aamupala paikan tasta lahelta (Itseasiassa se kerrottiin edellis iltana minulle) ja soin siella loistavan salaatin seka Laosilaista kahvia. Taidampa itseasiassa pitaa kirjoittamisesta tauon ja menna sinne syomaan... Jatkan kohta.

Noni. Taalla ollaan nyt sitten kavelty kylaa ympari normaaliin tapaan ja kikkailtu sita tata. Kaytettiin myos tuota joki lauttaa kun mentiin kohti keskustaa, halvalla mukava kyyti ja samalla nakee maisemoo. Tulvat taalla ei kauheesti eneen katukuvassa nay, mita nyt noita hiekkasakkeja siella taalla seka valiaikais muurauksia ovien edessa. Ilmat on lampoisempi kuin esim. Malesiassa ja hikoilun maara on jarjeton, en silti valita pitaa vain muistaa ryypata enemman, siis vetta. 

Seuraavat alustavat suunnitelmat olisi nuo saaret tuossa Thaimaan seka Campodian valissa ja sinne suunnataan varmastikkin lahipaivina. Eipa tamakaan raportti nyt kummonen ollut mutta hengailua siis taalla.  Olisin laittanut muutaman kuvan lisaa mutta hiiri hajosi ja taa lapparin oma hiirulainen on aivan pirunkeuhkosta.

Hallittu kaaos?


Terveiset kaikille ja ilmotelkaa jos Suomessa/muualla maailmassa jotain tapahtuu. En jaksa uutisia lukea.

29.11.2011

Bangkok

Olemme kaupungissa nimelta;

 

"Enkelten kaupunki, mahtava kaupunki, Smaragdibuddhan asuinsija, jumalan valloittamaton kaupunki Indra, maailman pääkaupunki, jolle on suotu yhdeksän arvokasta jalokiveä, onnellinen kaupunki, Kuninkaallisen Palatsin runsaus, joka muistuttaa taivaallista majaa, jossa hallitsee uudelleensyntynyt jumala, Indran antama ja Vishnukarnin rakentama kaupunki."



Tiedan oli lyhyt posti mutta nyt ei jaksa enempia... Tossa pari kannykalla otettua kuvaa lisana.

25.11.2011

HUOMIO!

Kommenttien jattaminen ilman profiilia onnistuu jalleen joten ei muutaku kommentteja kehiin.

19.11.2011

JB & Melacca


Moroo!

Pikaine posti meidan liikkeista.

Viimeinen yo Indoissa nukuttiin Medanin pikkuruisella lentokentalla. Ei jaksettu hostellia ottaa kun lento lahti jo 0600. Yo meni hyvin rupatellessa vartioille. Tiesivat Martti Mara Ahtisaaren kun se on jotain rauhan juttuja tuolla Acehissa pohjois-sumatralla tehnynna. 

Aamulla alle tunnin lento KLaan ja junan metsastys. Juna lahtisi vasta 4 tunnin paasta joten paadyttiin bussiin. Sama hinta noilla olisi ollut ja tulipahan nahtya aivan tulen uusi dosis mika ei viella viime reissulla ollut valmis.
Iltapaivalla oltiin Malesian niemimaan etela-karjessa Johor Bahrussa. Siella meidat otti vastaan Antin tati ja paastiin nukkumaan aina 17 kerroksen korkeuteen pehmeilla sangyille.


Aamulla meilla oli missio paasta Singaporeen (nakyi partsilta) ennen klo 1700 kun Sini saapui sinivalkoisin siivin sinne. Aamupaiva kierrettiin Singan keskustaa ja syotiin Kiinalaisia herkkuja. Sini pykalaan ja illaksi kohti JBta. Yovyttiin JBssa siis 4 yota ja oli mukava nahda miten Suomalaiset siella "arkea" viettaa. Aivan normaalisti siis. Kuntoilu mahdollisuudet oli mahtavat mm. sali ja 50m allas. Joka aamuinen sali ja 1km uinti teki teraa ja pitaa paan kasassa tulevia kusettajia vastaan (pahimpia taxi kuskit). 


Nahtiin lahimestoja ja kaytiin lahiston kalastaja kylassa illallisella, loistavia merenherkkuja! 


Nyt ollaan paadytty jo itselleni tuttuun Melakaan ja vietetaan taalla joitakin paivia ihmetellen mellakan menoa. Seuraava siirto olisi sitten tuttuakin tutumpi KL. Sinilla kun on vain 2 viikon lomailu mielessa niin ei viitsita lahta haukkaamaan liikaa toimintaa/paikkoja sille ajalle. 


Viihdytan siis parhaani mukaan retkikuntaa taallapain ja Sinin lahdon jalkeen vaihdamme poikien kanssa maisemaa jonnekkin muualle.

ISO KIITOS viella M&Mlle kun saatiin siella majailla!

          Kuulemisiin ja kukkuluuruu kaikille!

13.11.2011

Toba2




Paiva!


Mitas taalla on tapahtunnu? Senhan te haluaisitte tietaa, no minapa kerron.

Kohta siis reilu pari viikkoa taalla Samosirin saarella Dunau Toballa oltu. Mukava olla vahan pidempi aika paikallaan ja tutustua kunnolla paikkoihin ja joihinkin paikallisiin. Markkinoillakin ollaan kayty ihmettelemassa. Kaiken nakosta siella taas myydaan. Kanoja, mangoja, kalaa, kenkia, pahkinoita,sukkia, chilia ja vaik keta. Ostettiin terttu banaaneja. Kun satamassa ooteltiin lauttaa lahtevaksi niin paikalle paukkas paikallis tyttoja ja ne halus paasta meidan kanssa kuvaan. Sitten halus jo lapsetkin ja jotkut pojatkin uskaltautui kuviin. On se kiva etta tallaset parstat on edes jossain erikoisia. Tai mita viela, kait tallanen naama on outo ihan missa vaan.


Viikko sitten kaytiin "maissa" katsomassa futista koska taalla on paallansa turnaus. Paikallisia joukkueita ja mehan tietysti kannatettiin kaikin voimin TUK-TUKin tiimia. Meita oli n.15 ja suurin osa naita nuoria jannuja taalta. Lautalla yli Parapattiin ja siita sellasella rajahtamis pisteessa olevalla pikku pakulla kohti vuorta missa areena oli. Fani joukkomme keraantyi kentan laidalla oleviin puisiin katsomoihin ja heti nenan eteen kannettiin teeta seka tapiokaa (uppopaistettuja perunan suikaleita ja chili-lemon tohnaa). Katottiin ensin yksi matsi pois alta ja sitten saapui team tuktuk. Hienosti pelattu meidan joukkueelta ja 2 muna voitto! 


Mutta pelin katsominenhan ei ollut SE juttu. Kentta oli vahan kuin perunapelto, siella taalla oli nurmea. Kanat ja kukot juoksenteli kentalla ja taisi kerran maalivahti potkaista kanaakin. Pallo lojahti joskus katsomoon tuhatta ja sataa, kolisten sinne jonkun paahan/teemukiin. Ohi vedetty laaki kohti maalia osui 98% pikkupoikiin ja kerran nahtiin noin 2metrin ilma lento kun pikku jantteri nappasi pallon suoraan kuuppaan. Kaikki tietysti nauroi minka jaksoi. Siella siis tapahtui paljon muutakin kuin itse peli ja se oli seuraamisen arvoista. Puoli ajalla muksut juoksi heti kentalle pelaamaan ja kikkailemaan. Hauskaa oli ja lappa lensi miltei koko ajan, eihan me siita mitaan tajuttu mutta hauskalta kuullosti. Jani oli paissaan laskevan etta yleisoa oli about 2000, joten kyllahan sita mokaa lahti jos oli tarvis.

Pelin jalkeen tuli jotain pikku nahinaa mutta ei se kummosempaa. Hypattiin taas pikku pakuun ja nyt meita oli siella noin 20, osa siis ovista ja ikkunoista roikkuen, osa katolla pomppien. Satamaan nappaamaan botskia takaisin. Taisi olla viimeinen kun oli jo pimeetakin. Lautta kiikutti meidat Tomokkiin, tohon 5km paahan. Fani tiimimme kun koostui lahinna nuorista aijista niin eihan me kauaa kavelty. Kuorma-auto seis ja fanilauma lavalle. Kait se joku karja-auto oli ja sen kyydissa paastiin vahan lahemmas. Hauskaa kyytia kun jengi huusi lappiaan ja asfaltti nakyi jalkojen valissa, lava taisi olla kovassa kaytossa noin muuten kun reikia loytyi. Porukalle morot ja unta palloon.

 
Sitten menikin taas muutama paiva vaan oleskellessa ja korttia ym. pelaten. Uimassa kaytiin parina paivana ja sehan on mita mainioin kuntoilu taalla. Muutenkin tullut elettya suht terveellisesti. Ei viinaksia juurikaan, Jungle Juicea tuli maistettua vai mita palmuviinia se olikaan. Valmistetaan siis tuolla vuorilla jossain ja maistuu ei miltaan. Suomalaisille kuitenkin tuttu haju, nimittain haisi ihan simalle. Pakki ei mennyt sekaisin ja lahinna nyt vaan maistettiin sita. Ravintokin on ollut kun jano jussilla, vihanneksia ja hedelmia. Joka paivainen aamu tuokio rannalla mihin kuuluu lihaskuntoilua ja jotain pompiskelua, tekee hyvaa edes se noin tunti paivassa tehda jotain hieman raskaampaa kun vaan lueskella tai jauhaa kaakelia muiden kanssa. 


Mopot vuokrattiin pariksi paivaksi ja ajeltiin pitkin poikin maita seka mantui. Ekana paivana etittiin kuumia lahteita, loydettiin mutta naytti sellaselta turistirysa hassakalta. Tarkoittaen sita etta itse odotin jotain kuoppaa viidakossa johon paasisi pesemaan kuugenberit, mut ei. Jatkettiin jotain karrypolkua ylos vuorelle ja ajeltiin hissukseen naita huonokuntoisia teita. Pikky kyla tuli vastaan ja hellouta lensi taas vaik kuinka. Paineltiin takaisin kotiin ja jatettiin seuraavallekkin paivalle tutkittavaa. Toisena paivana lahdettiin toiseen suuntaan ja ajeltiin taas pikku tieta rantaa myoten. Paadyttiin umpikujaan jonkun pihalle missa rakennettiin venetta. Takaisin siis. Paatielta taas ylos ja kohti vuorta. Nyt tiet olikin pitkan aikaa todella hyvia ja liikennetta vahan. Ylhaalta naki myos mukavasti aurinkoisena paivana suuren osan Toba jarvea, kuvattavaa oli. Vesipuhvelit tuijotteli ja paukkasi joskus tielle, kanat pomppi siella taalla ja pikku possut juoksenteli tien vierustaa. Tultiin saaren toiselle puolelle ja tiet huononi taas, ei hataa, kiiretta ei ollu. Pollytettiin teita ja katseltiin kylia ja maisemia. Bensaakin joutui ostamaan noista tienvarsi kojuista missa gaso on muovipulloissa. Tien varsi tankkaus molempiin menopeleihin ja lyotiin takaisin tielle. Saavuttiinkin vahan isompaan kylaan ja siella oli ilmeisesti markkinat. Tiet tukkeessa ja suunnnasta ei mitaan hajua. Mentiin vasuriin ja ilmeisesti yksisuuntaista jonkin aikaa. Taikka sitten kaikki muut ajoivat vaaraan suuntaan, mista sita tietaa. Loydettiin tuttu paatie ja ajeltiin auringon laskussa takaisin kotiin. Koko paiva siis meni ja jotkut meista sai hauskoja auringon polttamia sinne tanne. 


Etta sellasta taalla. Ja niinkun oon jo sanonnu turisteja taalla on just sopivast. Monet viettaa taalla vain muutaman paivan mutta ompahan aina jotain uutta lappaa heitettavaks. Majatalon tyypit on loistavia ja niiden kanssa tulee lappailtya paljon, Suomeksi/Englanniksi ja Indonesiaksi/Batakiksi. 


Yksi asia mika on hienoa reissuilla on pikkujutut mita on vaikea taalla selittaa. Ne vain tapahtuu siina hetkessa ja pysyy ehka siella sun omassa kopassa hienona muistona. Esimerkkina koitan selittaa yhden illan taalla kotona. Istuttiin iltaa tossa ringissa ja aijat soitti kitaralla perinteisia Batak biiseja. Laulettiin jos osattiin ja rumpuna toimi maailman laiskin koira Bongo. Ei sita fiilista voi oikein taalla selittaa, se vaan tapahtuu juuri silloin ja siina. 

Niin ja hyvaa Isanpaivaa kaikille iseille! Varsinkin sille omalle Ukolle sinne Karhulan kauppalaan!

Seuraava posti tuleekin jo jostain muualta kun Indoista eli palaillaan. Lopuksi hieman lappaa Batakiksi/Indoiksi; Horas! Selamat pagi, pagi, mouliate, sama sama! Selamat jalan! Kondol besar!