27.12.2011

Cambodia,Siam Reap


Mjoro!



Taallapa olen Siam Reapissa. Hieman viivastyi Bangkokista tanne lahto kun lahto aamuna nukuin pommiin. Mutta oikeastaan hyva vain silla tuntui hieman kuumeiselta. Mittasin kuumeen ja reilu 39 joten lepo vaan ja sangyn pohjalle, onneksi muutama Suomalais mimmi jaksoi raahata vetta ym. tonne mun kattohuoneistoon. Kuudes kerros ja portaat ei kiinnostanut tossa kunnossa. Seuraavana aamuna olo olikin jo parempi ja kuumekkin hieman laskennut. Lipun olin siis jo aiemmin Cambotsan puolelle ostanut ja missannut dosan. Menin kuitenkin muutaman paivan kuluttua lippuluukulle selittamaan koiranpentu ilmeella etta kipea olin ollut ja siksi missannut bussin, osu ja uppos. Samalla lipulla seuraavana aamuna matkaan.


No jouluhan se olikin kun aamulla herasin ja heitin romut niskaan, jee. Hieman juomaa seka katukojusta aamupala, bussin odotusta. Kaikki muut venailijat lahtivat kohti Thaimaan etela-saaria ja jain yksin venaamaan. Myos lippujen hinnat kohti etelaa olivat jouluksi nousseet mutta ei kohti Campodiaa, hyva. No paku tuli ja nappasi kyytiin noin puoli tuntia myohassa. Siita pikkukiertelyn jalkeen kohti rajaa. Huomasi etta taisi kuski olla ensimmaisella reissulla kun ajoi valilla minne sattuu ja kyseli liikenne valoissa oikeaa tieta seka soitteli miltei koko ajan varmistaakseen etta missa mennaan. Pari tankkaus stoppia ja 10min ennen rajaa ruokapaussi, tottakai Thaimaan puolella. Viisumit hoitui samoilta koijareilta juuri ennen rajaa ja sinne saapuessa kaikki oli valmista. 

Raja siis ylitettiin kavellen ja leimat saaden, toisella puolella odotti toinen dosa mika vei meidat dosa-asemalle. No talla asemalla sanottiin etta odottakaapas sellanen tunti etta bussi lahtee, osa ottikin taksin ja paineli silla loppumatkan. Taksi oli liian kallis mulle ja halusin perille bussilla kerta olin siita jo maksannutkin. Eihan mulla mikaan kiire ollut ja venailin siina Romanialais pariskunnan kanssa. Vihdoin bussi lahti ja olimme taas matkalla. 45min ennen Siam Reapia paussi ja WC mahdollisuus jos osti jotain kojusta, tallanen vedatys kusetus rahan kalastus ottaa paahan taalla! Paastiin vihdoin perille ja vain 1,5h myohassa, oli siis jo pimeaa.

Majapaikkaan en ollut etukateen jarkannyt, tottakai sekin olisi koijareilta onnistunut Thaimaan puolelta jo. SRssa pitaisi olla lukemani mukaan yli 100 hotellia/hostellia joten turha stressata yopaikasta etukateen. Romanialais pariskunta metsastivat myos majaa joten jaettiin mopotaksi dosikselta kohti parempia paikkoja. Loydettiin pikku kavelyn jalkeen ns. keskusta ja he halusivat sielta kampan, ok. 

Heitettiin morot ja itse otin mopotaksin yhteen hostelliin missa pitaisi olla dormi majoitus mahdollisuus. Yksin reissatessa dormihan on halvin ja paras siina mielessa etta siella on helpompi tavata muita retkeilijoita. Dormitory loytyi ja jos siina patja on niin mulle kalpaa. Patja oli ja jopa moskiitto verkko! Hintaa talle luxus patjalle kertyy 1 yhdysvaltain dollari / yo, eli about 0,75e ! Halvin majoitus tahan mennessa itselleni. Joulun ja 15 tunnin matkustamisen kunniaksi kavin viella hostellin baarissa nauttimassa 0,38e tuopin, sekin siis suht halpa.

 

Siem Reapissa sijaitsee kaikkien tietama maailman 8 ihme, Angor Wat. 

 

Tata temppeli komplexia kavin ihmettelemassa noin 6 tuntia. Olin laiska ja kiersin paikat kuskin kera, maksoi enemman kun fillari tietty mutta tuli herattya liian myohaan etta ois ehtinny fillaroida. Ei siina, tulipahan paikat kierrettya ja monta temppelia nahtya. Olihan ne hienoja miltei jokainen ja sellainen pikkupoikamainen fiilis paalla kun hyvin kiven murikoiden paalla ja kavelin pienia kaytavia ristiin rastiin. 

 

Muutama noista paa paikoista oli yllattaen taynna ihmisia ja lahinna 30 henkisia Korealais ryhmia. Blokkasivat kaikki hyvat kuvaus paikat ja tukkivat tiet. Kaikkihan ne haluaa naha ja juoksin Koraelaisia karkuun naissa ikivanhoissa raunioissa. Kannattaa katsastaa nama rauniot jos taallapain pyorii mutta itse Siam Reap osoittautui hieman tylsaksi minulle. 

Kallista tuolla keskustassa ja sekin aika pieni. Halvallakin selviaa mutta tekeminen on lahinna kavelyssa ja ihmisten tuijottelussa.
Minuakin hieman tuijoteltiin kun parturissa kavin tai siis 30 neitokainen oli lahinna kiinnostunut ja kyseli kaiken nakosta mm. onkos minulla tyttoystavaa? Noh, oooon. Niin kuin jokainen viime postauksen lukenut tietaa niin tama yksi tytto sekoitti poikaparan paan totaalisesti ja toimii kun magneetti kompassin pohjassa, laittaen sen pyorimaan sekopaisena sinne tanne...

Cambodia visiittini jaa hyvin lyhyeksi vaikka paikkoja olisikin katsastettavana vaikka kuinka, lahden kohti Laosia aamulla. Sielta tamanki postaan koska lapparini ei suostu konnektoitumaan verkkoon taalla jostain syysta. Laosiin siis ja siella tarkotus viettaa pidempaa ja uusivuosihan on kohta tulossa joten kissanpierut seka kiinalaiset pitaa jostain haalia. Rajaytan niilla sitten naapuri bungalovin postilaatikon perinteita kunnioittaen.

Pikku lisays tahan postiin nyt viella. Jalleen 12h bussailun jalkeen olen saapunut Laosiin ja Don Dotille, yhdelle naista saarista keskella mekong-jokea. Letkea meno nain nopeasti tsekattuna ja viihdyn varmasti hetken taalla. Eipa siina, lisaa postia taalta kun olen paremmin asettunut.

 

Kuulumisiin taas ihmiset ja kaikki sen kaltaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti