6.8.2014

UUSI BLOGI !!!

http://travelpod.com/members/mononmeno

Tuolta loytyy tulevaisuuden seikkailut. Kun kerta tietokone ei tule enaan matkassa niin paatin ottaa alypuhelimen ja koittaa silla bloggailla. No onpahan kevyempi ja tosiaan lappari oli jo niin jumissa ja palasina niin ehka nain parempi.

Toivottavasti kaikille kiinnostuneille tuolta uudesta osoitteesta loytyy kuulumiset matkanvarrelta.

Kohta menoks ja hyvaa loppukesaa teil kaikil !

4.6.2014

Kokkeli koo ja kookookoo!
Miten sulla menee? 




Taalla mulla kaikki on jepejee! Uudesta Zeebralandiasta lennahdin Sidniin Australian ei capitaliin mut samoille suunnille joktap. Siella vietin uupeeta kodittoman elamaa ei sen enempaa tutkien ja silmillani hutkien katujen vilinaa, kilinaa satamakaupungin. 4 yota kiiruhti ja oli aika heittaa heissuliveit oopperatalo kaupungille mika oli mukava nahda mut kivempi jattaa taakse. Kuten tiedossa on olen siis matkalla kohti Eurooppaa mutta, iisisti iisisti hyva tulee ja sa kans. Otin siis lennokin kohti cookin saaria jossa aion levahtaa niin riippumatossa kuin myos vyotarostani, upeet hei. Kokkeli saarista sen verran etta namahan kuuluu per aattehis Uudelle Zepalle mut nailla on toi tollanen Autonomia, ei sei ei o tauti se on niinku Ahvenanmaa. 

Taal siis nyt heilun ja kattelen saarielamaa keskella atollia ja koitan paassa maurien elamaan kiinni, mut ei liian iholle kuiteskaa koska kohta pakkaan perassa rullattavan samsonite laukkuni ja suuntaan Ameriikan Yhdistyneisiin Kuningas kuntiin ja tarkemmin siella Los Angelesiin, Suomennos; Eksyneet Enkelit. Lo ziza vietan mahtavat 6 tuntia koska se on pien Mexikaani kaupunki, ei kuulemma nahtavaa ja sielta suuntaamme me Ameriikan paakaupunkiin Bostoniin pariks paivaks syomaan sita kuuluisaa Bostonin munkkirinkilaa, tulee jo nyt vesihiisi kielelle. 
Bostonin jalkeen on aika saapua Euroopan puolelle mativan kalan maahan eli Islantiin. On mahtava nahda miten ihmiset siella elavat igluissa ja kalastavat delgiineja mursujen tali takeissaan pelko hanukassa etta kohta lavahtaa sulaa laavaa niskaan niista palavista kivikasoista joita maa on pulloillaan, pulloissaan ja pulloistamme. No tahan kaikkeen on viella aikaa pari timmaa joten niista lisaa kun olen kokkeli saaret saanut paatokseen.
Ps 42342, vuokrasin skootteri moottori vempeleen taalla pikku saarella ja kahden paivan jalkeen koko saari oli kuiva gasosta, shiet! Ei tasa o mittaan jarkkeen sano Savolainen.
Rauhaa ulos! 

Pahoittelen jos osa blogistani sisaltaa lievasti vaaraa informaatiota. Palaute on tervetta jotta saan faktat kuntoon. Kiitan lepo. 

21.5.2014

Uudempaa NZtaa

UUDEMPAA:

Moimoimoromoromorooo!

Pitaa kait pahoitella hieman teita miljoonia lukijoita koska en ole mitaan tanne postittan pitkaan aikaan. Lukekaa jotain muuta valilla! hahah! No selityksenani on pitkat duuni paivat mutta ennenkaikkea netittomyys! 
Samoin kun Ausseissa niin myos NZ on aivan takapajula mita tulee nettiin. Tottakai sellasen rajattoman kuukausi setin saa hankittua hintaan miljardi dollaria, halpaa ku saippuakauppias...

No nyt kuitenki jotain tanne skrivaan. Jeeeeee!

Duunit meni siis nopsaa ja paivat tosiaan 12tuntisia joten siina duunin jalkeen ei paljon tullu tehtya. Takas himaan missa pari kaljaa muiden kanssa ja sit ztaa. Aamulla saman toisto. Laskin etta olin 34 paivaa yhta potkoa duunissa joista 29 oli 12 tuntisia. Rahaa tuli niin torkeesti etta huhhuh, tuhlailemaan ei kauheesti ehtinny. 

Aika meni nopeesti ja sain parin viikon jatkosopparin. Olis saattanut olla enemmankin duunia mutta tarkoitus siis tulla Suoleen kesaksi. Lupasivat kuiteskii ens vuodeksi duunia kanssa jos oon maisemissa, kiva kiitos! Paljon tuli opittua uutta tasta viini alasta ja duuniporukka oli aivan mahtava!

Olen nyt siis aivan helvetin hyva sommelier eli viinin maistaja/asiantuntija. Joten jos tarviitte vinkkia sinne kotikokki corneriin ni kyselkaa vaa ihan rohkeesti. Etta juu.


Pari paivaa sitten alkoi eeppinen kotimatka kohti Kesaa. Juhannuksena mun ois tarkotus olla Suomessa. Varmasti helpompi tulla kotimaahan kun kaikki on tuhannen promillen humalassa ni, en saa mitaan kulttuurishokkeja tai jetlaageja. 
Makarooni mamma tulee messissa. En tieda kauan viihdyn mutta hetken ainaskii. 

Lennetaan hassusti takaisin vahan lomamielessa pysahdellen esim. Cuukkelin saarilla, Boston pullan kotikaupungissa ja mursun pallivaha valtiossa. Nailla nakymin asustelen Kotkan alueella kesan joten jos sinne eksytte niin kontaktoikaa. Kutsunkin projektia nimella; Koditon Kotkassa Kesa Kakstuhatyksnelja, katotaa miten aijan kay.

On myos ensimmainen kerta kun lennan maailmojen ympari. Hieman hitaammin kun Fileas Fog, noin 600 paivaa hitaammin. Tosin kukaan ei lyonyt kanssani vetoa Lontoossa herrasmies clubilla.

Koitan postitella tosta matkan varrelta jotain ja ehka laitan joskus jotain fotojaki mut nyt oon laiska enka laita mitaan mihinkaan.


Seuraavaan kerrastoon amigos! 

Vanhempaa NZtaa



VANHEMPAA:


Moi! (Maurien kielella Moi=Sleep)

En edes jaksa muistella mita viimeksi kirjotin mut tais olla fillarointia yms. Ostinkin CHCHsta auton alle ja reissailin silla 3 viikkoa ennen Blenheimiin saapumista. 

Bleneimissa mulla oli siis duunit alkamassa viinitehtaalla joten sinne oli asetuttava. Tata kaikkea ennen kuitenkin nukuin Subaruni paksissa pitkin poikin Etela-Saaren puskhii. Makosii paikkoi oli kyl ja otin aika iisisti ton ajelun suhteen, gaso taalla maksaa mansikoita ja mulla ei o niita liioiksi. Abel Tasmaanin naturaali parkkipaikka oli ihan mukava keikka. Paljon polkuja tallotttavaks ja muuta sellasta camppaily zettia. Sielta lahdin viikon jalkeen valumaan takas kohti BLNHeimii siella ja taalla jumahtaen. Blenukassa asuin ekan viikon caravaanari parkissa ja tuli kylilla nahtya Viltsuu ja tuttua Italialais pariskuntaa jotka tapasin Australiassa vuos, takaperin kuperkeikka.

Tyot olikin alkamassa seuraavalla viikolla ja chekkautin itseni hostelliin pitkasta aikaa, byebye Subarun paksipatjabunkka, teretulemast sanky. Oli kiva saada ymparille nuorta jengii ympari maailmoo ja heittaa lappaa kylman karhun aarella. No se viikko tosiaan meni hopotihopoillen ja ei muutaku viinikellariin. Eihan tassa tullu 6kk tehtyakkaan taas toita. No nyt niita olis ja kiva paasta painaa pitkaa paivaa.

Ainii perse! Meinasin unohtaa mainita etta olihan mulla taalla viikon verran yokylailemassa toi mun prinsessa makarooni maasta! Oli tosin vaa piipahtaas mut pysyy samassa maassa duunnaillen tuolla Pohjois-Henrilla (Saari). Tuon viikon sapuskana toimi siis muukin kun tonnikala ja nuudelit. Otetaan koppia ku oon saanu duunit hoidettuu ja matka pitais jatkuu johonkin suuntaan siit shit.

Hostelli on mun mielesta ihan perus tavaraa, workinhostel, joten paljo saman ikasta duunaria pidempi aikaisessa majoituksessa. Itse duuni taas eroaa paljon viime viinitehtaasta. Ausseissa puristeltiin mehuu lahinna bulkki kamana ja halpaa viinia oli paljon, isoimmat tankit 1,5milj litraa! Taalla isoimmat tankit 240tuhatta litraa. 

Taalla tehdaan viinia eri asiakkaille ja tippaakaan ei o tarkotus tuhota/hukata koska viini ei o omaa. Duunikin sen mukaista joten tupla/triple/quattro tsekkaus ennenku alat mitaan tekemaan. No ite sain duunin punaviinin cellarista ja se onkin kuulemma yks mielenkiintosimmista, saa tehda aina rypaleiden vastaanotosta jalkiloyluyihin asti kaikkea. Muualla tehtaassa jengi painaa samassa positionissa koko kauden (about 6 viikkoa). 
Toita nyt siis 12tuntia paiva seuraavat 6 viikkoa ainaski, siis 7 paivaa viikossa ( eihan niita enempaa olekkaa vai onko?).

Tilille siis kapya/oravaa/kultaa/dimangeit ja katotaan mita sit tan jalkee... Suomeen ois tarkotus tulla Kevaalla tai Kesalla joten antakaa kuulua jos on toita siella?!


Hakuunama ratiritiralla!







2.4.2014

In Indevin

Oon tois duunis 12 tuntia 7 paivaa viikossa. Ei kauheesti muuta. Viinitehtaalla. Tulen Suomeen kesalla. Onko duunia siella???

13.2.2014

Uusi-Seelanti Seelanti-Uusi

Kukkuuu!

Heti aluksi alkuhopinat, hopotihopohopotihooo hopoti hoo hopo! Noin.























Olemme valloittaneet Uutta-Seelantia vimoset 1,5kk ja onnistuneet nakemaan osan Etela-Saaresta. Tehtiin matkaa siis CHCHsta fillareilla kohti Etelaa.

Fillarointi on ihan mukavaa hommaa kun hieman tottuu noihin kamoihin mita siina roikkuu. Mulla oli taka laukut seka sellanen kiva pikku pussukka siina missa yleensa mummoilla on se sellanen kori missa sitte pidetaan pikku Jekku-koiraa tai kudonta valineita kun mennaan bingoon taikka torille kesalla koska talvisin on liian liukas menna silla fillarilla yhtaan minneen ja jos silla nyt sitte paattaa kesken talven liukkaiden johonkin lahta niin varmasti hajoo lonkka tai ainakin Jekku-koirulin paa jaatyy siina viimassa kun painaa kohti kirkkoa tai minnelie olitkaan mummo taas menossa...

Eksyin hieman aineesta.

Niin polkupyoralla polkeminen on taalla lahinna siksi jees etta maisemat palkitsee kylla vaikka tiet onkin yllattaen todella ruuhkaisia (kesa ruuhka/turistos) seka kapeita. Siina ei yleensa ihan kauheesti ollut tilaa kun noi Kiiwit paineleet lava-autoilla satasta tai tuhatta ja turistit vuokratuilla karavaaneilla siina kartan ihmettelyn lomassa joskus hieman hassuttelee. 

Kuvittelin jostain kumman syysta etta NZta ois ollut pyoraily ystavallisempi. Toki hyvia zyka reileja loytyy jos oikein etsii mutta paateilla keuliminen ei o niin herkkua. Yllattavaa myos etta teita ei ole niin kauheasti valittavaksi tai valitettavaksi kun noi Etelan alpit halkoo saarta. Suurin osa teista ja meista kulkee vuorien valissa ja se on siina sitte. Voit toki tehda omat polut vuoren lavitse, mutnojoo. 
Ja kun se tie sitten paattaa menna hieman ylemmas vuorelle niin niita pedaaleja saa oikeasti pyoritella jotta johonki liikkuis. 
Toisaalta yhtena paivana oli niin kova vastatuuli etta joutu sotkemaan alamaetkin, hahaha! Siina oltiin sitten reidet jumissa ja hanuri kovilla poljettu 50km reilussa kuudessa tunnissa, kartalla ei siis kauheasti saatu sinapaivana(kaan) tulosta. Parhaat paivat oli mukavan neutraali tuulisia ja keli lahella Suomen kesaa, about plus 20 celcciucactetta. 
Jarvet ja vuoret ymparilla kelpas polkee hissunkissun, sillointalloin stoppi tien varteen pistamaan banaania banaania poskeen ja kuravetta paalle. I'm ironman sanos Ossi.

Yot vietettiin lahinna teltoissa joskus tosin hostellissakin. Noi caravan parkit o ihan hyvia kun paasee lampimaan ruiskuun ja vasaamaan nussi puudelit keittiossa. Kerran meidat toki majoitti ystavallinen mamma kotiinsa kun pyorittiin siina sen talon lahettyvilla koittaen etsia buskhaa minne paan painaa ja teltan pystyyn kohoittaa. Kiva mamma, oli kaynyt Suomessa, Savonlinnan operatiivisissa juhlissa, tykkas kuulemma, tarjos pullon viinia kans, kivakiva. Hiljaa siis polettiin ympariinsa ja toki otettiin joskus myos bussi koska ei kiinnostanut polkee, ei ainakaan fillaria. Rypalaita ehka... 

En o ihan varma paljo tuli kilometreja tosta lenkista mut veikkaan viittasataa + toiset reilu viishunttia bussilla. Pitkan matkan bussikuskit selostaa taalla mikkiin melkein koko ajon ajan. Milloin ne kertoo historiaa, tapahtuma infoa, saatietoja ja milloin mitakin, vitseja lipsuu kans valiin. Oi etta et ol hauskaa! Paikallisia toki ei varmaan vahempaa vois kiinnostaa mita se kuski hopottaa jos tulee reittia sahattua kerta viikkoon, luulis muistavan joka sillan rakennusvuoden ym. fak tat ulokoo.

Ollaan takas siis CHCHssa ja kohta matkaa kohti pohjois osaa etelasaarta, varmaan ilman fillareita. No ehka otan sen mukaan jos paasis vaik silla kulkemaan tyomatkat tislaamoon.

Tassa on viella  pari viikkoa aikaa ennenkun tyot alkaa joten jos viella ehtis nakemaan jotain, vaikka valaan! Valas kala? Eihan se edes o kala?! No jos sen nakis ni sit osaisin kertoo. Kalakukko ois kiva kans nahda mut niita taal ei o. Lentava kalakukko. Kiwikaa ku ei osaa lentaa mut on silti lintu ja viella Uuden-seelannin ylpeys! Lintu mut ei osaa lentaa, niiku pingviini tai delfiini. Delfiini ei tosin o lintu. Lentokala on taas ihan vaan kala vaikka lentaa. Lentava on kateva raksalla tyoskennellessa. Kiwi on myos hedelma ja kun sen kerroin niin sain kiven sydammelta. Jaakko heitti kiven vai miten se meni se sanonta minka se mummo kylla muistaa, se sama mummo kuka kulkee silla pyoralla torille ja bingoon keulakorissa jappe-koira kuolaten.

Lopetan sekoilun tahan mutta oli kiva kirjotella taas pitkasta aikaa. Olin myos ilman lapparia tai mp3 soitinta 3 viikkoa ja se oli ihan kauheeta. Mun piti lukea kirjoja! Luin monta kirjaa tossa-ajassa aina salamurhista antiikin jumaliin yms. Jouduin myos kuuntelemaan kaikkia outoja aania mita luonto paastelee ja katsomaan maisemia ihan paljaalla silmalla, no otin kuvia kanssa. Taidankin siis laittaa kuvia ja lopettaa hopinat tahan! 

PS. Loydettiin Suomalainen SAUNA! Oli kiva kayda pesulla 18 kk matkailun jalkeen.
Nakemisiin!


HAKUNA MATATA!

11.1.2014

New-Zealand New-year

Dipadaba!

Nappasin kopin siis Villesta Melbournessa. Lahdettiin Jouluna lautalla kohti Tasmaniaa tarkoituksena poimia kirsikoita viimevuotiseen tapaan tutulla farmilla. 
Taseissa kierrettiin muutamia paivia pitkin poikin siel taal telttaillen, Joulun pyhat kului juttua iskien ja pusikoissa majaillen. Paadyttiin tutulle farmille 27pva ja muutaman tunnin odottelun jalkeen bossi paineli paikalle jakaen papereita ja kysellen nimia, tarkastaen listalta etta kaikki olivat paikalla. Kakkaa tuulettimeen meille, nimiamme ei ollut listalla! 

Joku homma oli kussut kun tyon varmisteluja oli tehty jokin aikaa sitten. No jaahas prkl! Ei muutaku tutuille morot ja hypattiin takaisin autoon, mitas sitte? Ajettiin Hobartiin ja yovyttiin yo hostellissa netista katellen uusia suuntia. Paadyttiin ottamaan lautta takaisin Melbourneen, ei mitaan halpaa hommaa kun on toi autoki.

Molemmilla pyori siis paassa etta mita next ja mullahan oli tarkotus menna Uuteen-Seelantiin muutenkin tassa kohta. Yovyttiin teltoissa noin 65km Melbournesta, moottoritien laidalla jossa huoltsikka lahella (ilmanen suihku). Kelat rullalle ja uutta suunnitelmaa siis. Lahi kylasta loytyi kirjasto jossa varattiin lennot uudeksi vuodeksi uuteen seelantiin uudelali laa. 

Ongelma numero uno; Auto, siita oli paastava eroon jotenkuten, kaupat oli mukamas tehty eraalle jaballe mutta 24 tuntia ennen lentoa kuultiin etta eihan han ostakkaan karrya, shiet hits the fan again! 
Laitoin ringalinit kaverille Milduraan ja sanoin etta tu aamuks lentokentalle ni annan auton avaimet sulle ja maksa vaikka osamaksulla jotain. Ihmeen kaupat tuli tehtya ja kaveri oli aamupaivalla lentokentalla ajaen taman 650km matkan Mildurasta, heitin lapat ja avaimet, seonmoro! 

Venattiin kentalla vuoden viimeisena paivana lentoa NZtaan, lento lahtee 15min ennen vuoden vaihdetta joten rakettien ampuminen koneessa oli kyseenalaista ja koska turvan tarkastajat kentalla ottivat  rajahteemma mm. c4/gsm-nmt/dyna-mate poies niin paadyimme vain katselemaan ylailmoista rakettien pauketta oisen Myllypuron ylla. 

Sivustoori Melbournen kentalta: Onnistuin istumaan purukumiin kaksi (2) kertaa samaisena paivana sen tarttuen samaan kohtaa hanuriini molemmilla kerroilla. 
Kysymys, kuinka harvinaista tama voikaan olla? Mun mielesta mahdollisuus tahan on ehka yksi miljardeista sadoista. 
Onko tasta tehty tutkimusta? Kenen on vastuu? Miksi ihmiset jattavat kaytetyn kumin lojumaan sinne tanne? Mista purukumi tehdaan? Milla saa kumin pois housujen perse osuudesta? Hubbabubba xylitol mustanaamio?

Aamulla ensimmainen ensimmaista kaksituhattaneljatoista olimme Uudes Seelannis. Lensimme etelaiselle saarelle Christchurtziin koska oli tarkoitus koluta etelaa ekana. CHCHssahan oli pahat maanjaristykset tossa muutama vuosi sitten ja puoli valtakuntaa taalla mureni maan tasalle. Kaupungin keskuta muistuttaa isku Mogadishuun leffan kuvaus paikalta. 

CHCHn keskustaan on vasatty uusi ostari konteista, cool!

Kirkkoki o rikki


Paljon on viella rakenneltavaa taalla mutta nyt on siis mahollisuus laittaa uutta hienoo pytinkii pystyy jos jotain positiivista tasta hakee. Kaupunki muuten mun mielesta aika pieni ja tylsa loppupeleissa mutta taalla ollaan lojuttu nyt pari viikkoa kun tassa on kaiken nakosta tehtavaa. 
Aluksi meinattiin ostaa auto ja kierrella silla taal Aussi tyyliin mut sit paadyttiin ostamaan fillarit! Kaytetyt tsyclonit alle ja muutamat sivulaukut loydettiin niihin myos. Tarkoitus polkee ku kusti mut kulje mukana ei posti. Katotaan miten aijien kay.

Siin ois nyt tarinoit lahiviikoista, lisaa tulee ku paastaan starttaamaan fillarit kohti vuoria. Kaks kuukautta ois mulla aikaa ennekun taalla alkaa tislaamossa duunit.

Hipit hip hurraa! Nakemisiin! 

Lomat palo lepo

Hou hou hou!

No mita etta...

Kambotsassa heitin hyvat vastit reissukavereille. Samun kanssa tuli retkeiltya about 15 kuukautta yhdessa! Jmlauta! Cheers Mate! Italialais tytto lahti takaisin spagetti maahan Joulua viettamaan, hanellakin jo yli vuosi reissua takana. Jaanaa ja Mikaa nain viella Thaimaan puolella hetken. Hahah, siis tapasin...

Siirryin siis Thaimaan saarelle reissun loppuajoiksi. Olisi voinut paremmankin paikan loytaa toki mutta tulipahan tuolla Sametilla taas kaytya parin vuoden tauon jalkeen. Ei mikaan suosikki mesta kyllakaan mutta asuskelin Papa Rogerin baarin taka huoneessa illat istuen kadun varressa lahinna Finskien ja Hurrien kanssa rupatellen. Laiskuus oli iskennyt ja kavin rannalla tasan kerran. No mutta hei, ihan mielenkiintoisia keskusteluja tuli kaytya Papa Rogerin baarissa. Welcome to Papa Roger's Beaaaatiful bar! Cold beer, good wine! Happy hour, free ice! 
Tota tuli kuunneltua miltei kaks viikkoa.

Se siita. Sitte paukautin takas Bangmunaan yhdeksi yoksi josta otin bussin/bussit Malesian Capitaliin KLaan. Virhe sinaansa mutta tulipahan tehtya. Muistaakseni 6 tai 7 eri dosaa tai minivania ja tollaset 34 tuntia kesti tama hauskuus. 
Janna juttu oli etta koittivat kusettaa jo ensimmaisessa bussin vaihto paikassa etta tarvis maksaa extra 20 dollaria etta paasisin rajan yli.. mita? En tarvi Malesiaan viisumia ja Thaimaasta saan kylla poistua ilman lisamaksua, joten mita mummo selitat. 

Selitys; U neet tu pei nau fo Mee. Bus not weit Youu if not pai nau! Okei mummo menen sitten rajalle ja otan omat dosat sielta. No ihan pelkka kusetushan tama oli. Ei mitaan maksua ollut tietenkaan ja paasin jopa parille asti ilman lisa hilloa. Aika kovan luokan kusetus mummolta 500 kilometria ennen rajaa! Kamoon! Kuka maksaa yhtaan mitaan ennen kun on edes rajalla, plus etta ei siella mitaan tarvi maksaa! Eniweis, eivat paasseet kusettamaan talla kertaa...

Nyt KLssa pari paivaa josta lento Melbourneen, lautta Tasmaniaan, Duunia about kuukausi siella, Australia pakettiin mun osalta, viimeistaan Maaliskuussa Uuteen-Seelantiin, sinne tyolupa kunnossa, duuni sielta hoidettu... Tollasta. Tama ois siis kuvio suunnilleen seuraavaksi 6 kuukaudeksi.

Mul nyt ei o mitaan kuvia oikeen mistaan missa oon pyorinny vimoset 3 viikkoa joten.. Googlatkaa vaikka kuvia, hahha!

Ollaan yhteyksissa ja hopohopo hoo!


Ainii, Joulu ois kohta, Hyvaa Jouluu ihmiset ja uutta vuotta tietty kans! En osaa sanoa milloin tulee seuraava paivitys kun siella Tasmaniassa elan taas teltassa ja interwebbi ei valttamatta ole saatavilla.