13.2.2014

Uusi-Seelanti Seelanti-Uusi

Kukkuuu!

Heti aluksi alkuhopinat, hopotihopohopotihooo hopoti hoo hopo! Noin.























Olemme valloittaneet Uutta-Seelantia vimoset 1,5kk ja onnistuneet nakemaan osan Etela-Saaresta. Tehtiin matkaa siis CHCHsta fillareilla kohti Etelaa.

Fillarointi on ihan mukavaa hommaa kun hieman tottuu noihin kamoihin mita siina roikkuu. Mulla oli taka laukut seka sellanen kiva pikku pussukka siina missa yleensa mummoilla on se sellanen kori missa sitte pidetaan pikku Jekku-koiraa tai kudonta valineita kun mennaan bingoon taikka torille kesalla koska talvisin on liian liukas menna silla fillarilla yhtaan minneen ja jos silla nyt sitte paattaa kesken talven liukkaiden johonkin lahta niin varmasti hajoo lonkka tai ainakin Jekku-koirulin paa jaatyy siina viimassa kun painaa kohti kirkkoa tai minnelie olitkaan mummo taas menossa...

Eksyin hieman aineesta.

Niin polkupyoralla polkeminen on taalla lahinna siksi jees etta maisemat palkitsee kylla vaikka tiet onkin yllattaen todella ruuhkaisia (kesa ruuhka/turistos) seka kapeita. Siina ei yleensa ihan kauheesti ollut tilaa kun noi Kiiwit paineleet lava-autoilla satasta tai tuhatta ja turistit vuokratuilla karavaaneilla siina kartan ihmettelyn lomassa joskus hieman hassuttelee. 

Kuvittelin jostain kumman syysta etta NZta ois ollut pyoraily ystavallisempi. Toki hyvia zyka reileja loytyy jos oikein etsii mutta paateilla keuliminen ei o niin herkkua. Yllattavaa myos etta teita ei ole niin kauheasti valittavaksi tai valitettavaksi kun noi Etelan alpit halkoo saarta. Suurin osa teista ja meista kulkee vuorien valissa ja se on siina sitte. Voit toki tehda omat polut vuoren lavitse, mutnojoo. 
Ja kun se tie sitten paattaa menna hieman ylemmas vuorelle niin niita pedaaleja saa oikeasti pyoritella jotta johonki liikkuis. 
Toisaalta yhtena paivana oli niin kova vastatuuli etta joutu sotkemaan alamaetkin, hahaha! Siina oltiin sitten reidet jumissa ja hanuri kovilla poljettu 50km reilussa kuudessa tunnissa, kartalla ei siis kauheasti saatu sinapaivana(kaan) tulosta. Parhaat paivat oli mukavan neutraali tuulisia ja keli lahella Suomen kesaa, about plus 20 celcciucactetta. 
Jarvet ja vuoret ymparilla kelpas polkee hissunkissun, sillointalloin stoppi tien varteen pistamaan banaania banaania poskeen ja kuravetta paalle. I'm ironman sanos Ossi.

Yot vietettiin lahinna teltoissa joskus tosin hostellissakin. Noi caravan parkit o ihan hyvia kun paasee lampimaan ruiskuun ja vasaamaan nussi puudelit keittiossa. Kerran meidat toki majoitti ystavallinen mamma kotiinsa kun pyorittiin siina sen talon lahettyvilla koittaen etsia buskhaa minne paan painaa ja teltan pystyyn kohoittaa. Kiva mamma, oli kaynyt Suomessa, Savonlinnan operatiivisissa juhlissa, tykkas kuulemma, tarjos pullon viinia kans, kivakiva. Hiljaa siis polettiin ympariinsa ja toki otettiin joskus myos bussi koska ei kiinnostanut polkee, ei ainakaan fillaria. Rypalaita ehka... 

En o ihan varma paljo tuli kilometreja tosta lenkista mut veikkaan viittasataa + toiset reilu viishunttia bussilla. Pitkan matkan bussikuskit selostaa taalla mikkiin melkein koko ajon ajan. Milloin ne kertoo historiaa, tapahtuma infoa, saatietoja ja milloin mitakin, vitseja lipsuu kans valiin. Oi etta et ol hauskaa! Paikallisia toki ei varmaan vahempaa vois kiinnostaa mita se kuski hopottaa jos tulee reittia sahattua kerta viikkoon, luulis muistavan joka sillan rakennusvuoden ym. fak tat ulokoo.

Ollaan takas siis CHCHssa ja kohta matkaa kohti pohjois osaa etelasaarta, varmaan ilman fillareita. No ehka otan sen mukaan jos paasis vaik silla kulkemaan tyomatkat tislaamoon.

Tassa on viella  pari viikkoa aikaa ennenkun tyot alkaa joten jos viella ehtis nakemaan jotain, vaikka valaan! Valas kala? Eihan se edes o kala?! No jos sen nakis ni sit osaisin kertoo. Kalakukko ois kiva kans nahda mut niita taal ei o. Lentava kalakukko. Kiwikaa ku ei osaa lentaa mut on silti lintu ja viella Uuden-seelannin ylpeys! Lintu mut ei osaa lentaa, niiku pingviini tai delfiini. Delfiini ei tosin o lintu. Lentokala on taas ihan vaan kala vaikka lentaa. Lentava on kateva raksalla tyoskennellessa. Kiwi on myos hedelma ja kun sen kerroin niin sain kiven sydammelta. Jaakko heitti kiven vai miten se meni se sanonta minka se mummo kylla muistaa, se sama mummo kuka kulkee silla pyoralla torille ja bingoon keulakorissa jappe-koira kuolaten.

Lopetan sekoilun tahan mutta oli kiva kirjotella taas pitkasta aikaa. Olin myos ilman lapparia tai mp3 soitinta 3 viikkoa ja se oli ihan kauheeta. Mun piti lukea kirjoja! Luin monta kirjaa tossa-ajassa aina salamurhista antiikin jumaliin yms. Jouduin myos kuuntelemaan kaikkia outoja aania mita luonto paastelee ja katsomaan maisemia ihan paljaalla silmalla, no otin kuvia kanssa. Taidankin siis laittaa kuvia ja lopettaa hopinat tahan! 

PS. Loydettiin Suomalainen SAUNA! Oli kiva kayda pesulla 18 kk matkailun jalkeen.
Nakemisiin!


HAKUNA MATATA!

2 kommenttia:

  1. Hianoja kuvia ja hyvää tekstiä! Hiemän häiritsi Jekku koiran muuttuminen Jappe koiraksi (multa meni päiväunet).

    t. Johtaja Harhaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiits kiits Johtaja! Jekku ja Jeppe kulkee molemmat koreissa turuille ja toreille. Pahoittelen paivaunien menetysta. En oikeestaan. Vahan.

      Poista