11.1.2014

New-Zealand New-year

Dipadaba!

Nappasin kopin siis Villesta Melbournessa. Lahdettiin Jouluna lautalla kohti Tasmaniaa tarkoituksena poimia kirsikoita viimevuotiseen tapaan tutulla farmilla. 
Taseissa kierrettiin muutamia paivia pitkin poikin siel taal telttaillen, Joulun pyhat kului juttua iskien ja pusikoissa majaillen. Paadyttiin tutulle farmille 27pva ja muutaman tunnin odottelun jalkeen bossi paineli paikalle jakaen papereita ja kysellen nimia, tarkastaen listalta etta kaikki olivat paikalla. Kakkaa tuulettimeen meille, nimiamme ei ollut listalla! 

Joku homma oli kussut kun tyon varmisteluja oli tehty jokin aikaa sitten. No jaahas prkl! Ei muutaku tutuille morot ja hypattiin takaisin autoon, mitas sitte? Ajettiin Hobartiin ja yovyttiin yo hostellissa netista katellen uusia suuntia. Paadyttiin ottamaan lautta takaisin Melbourneen, ei mitaan halpaa hommaa kun on toi autoki.

Molemmilla pyori siis paassa etta mita next ja mullahan oli tarkotus menna Uuteen-Seelantiin muutenkin tassa kohta. Yovyttiin teltoissa noin 65km Melbournesta, moottoritien laidalla jossa huoltsikka lahella (ilmanen suihku). Kelat rullalle ja uutta suunnitelmaa siis. Lahi kylasta loytyi kirjasto jossa varattiin lennot uudeksi vuodeksi uuteen seelantiin uudelali laa. 

Ongelma numero uno; Auto, siita oli paastava eroon jotenkuten, kaupat oli mukamas tehty eraalle jaballe mutta 24 tuntia ennen lentoa kuultiin etta eihan han ostakkaan karrya, shiet hits the fan again! 
Laitoin ringalinit kaverille Milduraan ja sanoin etta tu aamuks lentokentalle ni annan auton avaimet sulle ja maksa vaikka osamaksulla jotain. Ihmeen kaupat tuli tehtya ja kaveri oli aamupaivalla lentokentalla ajaen taman 650km matkan Mildurasta, heitin lapat ja avaimet, seonmoro! 

Venattiin kentalla vuoden viimeisena paivana lentoa NZtaan, lento lahtee 15min ennen vuoden vaihdetta joten rakettien ampuminen koneessa oli kyseenalaista ja koska turvan tarkastajat kentalla ottivat  rajahteemma mm. c4/gsm-nmt/dyna-mate poies niin paadyimme vain katselemaan ylailmoista rakettien pauketta oisen Myllypuron ylla. 

Sivustoori Melbournen kentalta: Onnistuin istumaan purukumiin kaksi (2) kertaa samaisena paivana sen tarttuen samaan kohtaa hanuriini molemmilla kerroilla. 
Kysymys, kuinka harvinaista tama voikaan olla? Mun mielesta mahdollisuus tahan on ehka yksi miljardeista sadoista. 
Onko tasta tehty tutkimusta? Kenen on vastuu? Miksi ihmiset jattavat kaytetyn kumin lojumaan sinne tanne? Mista purukumi tehdaan? Milla saa kumin pois housujen perse osuudesta? Hubbabubba xylitol mustanaamio?

Aamulla ensimmainen ensimmaista kaksituhattaneljatoista olimme Uudes Seelannis. Lensimme etelaiselle saarelle Christchurtziin koska oli tarkoitus koluta etelaa ekana. CHCHssahan oli pahat maanjaristykset tossa muutama vuosi sitten ja puoli valtakuntaa taalla mureni maan tasalle. Kaupungin keskuta muistuttaa isku Mogadishuun leffan kuvaus paikalta. 

CHCHn keskustaan on vasatty uusi ostari konteista, cool!

Kirkkoki o rikki


Paljon on viella rakenneltavaa taalla mutta nyt on siis mahollisuus laittaa uutta hienoo pytinkii pystyy jos jotain positiivista tasta hakee. Kaupunki muuten mun mielesta aika pieni ja tylsa loppupeleissa mutta taalla ollaan lojuttu nyt pari viikkoa kun tassa on kaiken nakosta tehtavaa. 
Aluksi meinattiin ostaa auto ja kierrella silla taal Aussi tyyliin mut sit paadyttiin ostamaan fillarit! Kaytetyt tsyclonit alle ja muutamat sivulaukut loydettiin niihin myos. Tarkoitus polkee ku kusti mut kulje mukana ei posti. Katotaan miten aijien kay.

Siin ois nyt tarinoit lahiviikoista, lisaa tulee ku paastaan starttaamaan fillarit kohti vuoria. Kaks kuukautta ois mulla aikaa ennekun taalla alkaa tislaamossa duunit.

Hipit hip hurraa! Nakemisiin! 

1 kommentti: