14.11.2013

Viel Namis

Hojokka hojoo!



Viimeksi taidettiin majailla catban saarella jos oikein muistan. Sielta siirryttiin taktisen koukun kautta takaisin Hanoihin josta pikapikaa kohti vuoria Pohjoiseen.

Sapassa vietettiinkin sitte tollaset just alta viikko ja siella tuli tehtya mountain fillarointia ja muuta kivaa vuorimaisemissa. Sapassa olikin mukavat oltavat koska lampotila dropahti huomattavasti, raikas vuoristo ilma tekee aina gutaa. Meidan fillarointi retki olikin sitten perus YellowSnowTravels kamaa.







haluaisin kayttaa oljenkorren; kilautan kaverille ja kysyn etta missa Vit***a tallakertaa olen

arvioni mukaan 24,7 km eteenpain ja loydat itsesi Kiinasta
paikallista ponua jossa lilluskeli karvane kapala
toi pikkujaba oli mammojen juonessa mukana
Ensin vuorille fillareilla jossa pikku safkis parin tunnin cyclailun jalkeen, no ei siina mitaan. Takas pain tultaessa paatettiin valita toinen reitti mika kartan mukaan kulki vuorien valisessa laaksossa. Loydettiinkin joku polku alas paatielta ja hetken alas pain rullailun jalkeen tie muuttui todella pahasti ankarampaan olomuotoon. Jani paatti vetaa skootterillaan takas paatien kautta venailemaan meita toiselle puolelle ( Eras vuoristo mummokin polulla tata ehdotti). Jatkettiin siis fillareilla kohti montun pohjaa mutta kohta vaihtui polku ihan vaan riisipelloksi, ei taidettu taaskaan olla kartalla.

No ylospain ei jaksa menna joten taluteltiin/rullailtiin alas pain oma tekemia polkuja pitkin. Jannaksi koko homman teki myos pellolla uljaasti ruohoa tyostavat vesipuhvelit jota tuijotteli ehka vahan liikaakin kun niiden laitumella oltiin, siis teen viella selvaksi etta riisipellot tai nama laitumethan ovat suht jyrkkia taalla vuoristossa.
Puhvelilta ei olisi paassyt karkuhun mutta itse olisin tilanteen tarvittaessa kayttanyt krokotiili miehen kikkaa ja tainnuttanut moisen puhvelin muutamalla sormella tonttiin. Parin tunnin kikkailun jalkeen paastiin kun paastiinkin polulle ja sotkemaan pyoria, tadaa! 5 minuuttia polkemista ja oltiin vuoristo kylan keskella missa Jani jo venttailikin mopolla.

tasta eteenpain omia polkuja alas ja tan takiahan ne maastofillarit on keksitty
Nyt alkoi kipuaminen ylos takaisin Sapan kylaa ja eikohan mulla ressukalla jysahtanyt takavaihtaja pois pidikkeistaan, talutin tietty loppumatkan.
Se siita pikku fillari reissusta, hauskaa oli.

afternoon traffic
Sapasta kohti Bac Haa joka viella Sapaa pienempi mesta vuorilla. Siella pari paivaa paristeltiin mopoilla pitkin vuoria, eksyttiin kartalta noin 4 tunniksi mutta mita sitte. Naita skoottereita kun ei ole tahty kivikoisille vuoristo teilla niin paadyttiin takaisin tukikohtaan ja tutkittiin kartaa paremmin. Ammu meni sekoillessa mutta iltapaivalla ajeltiin suurin osa paallystettyja teita. Ei muuten tossa aamupaivalla muita turisteja paljon nakynny, hahha!



BacHa jatettiin taakse kun oli kuulemma taas joku hirmulisko tulossa, siis hirmumyrsky tai taifuuni tai joku.. 12 tuntia junassa ja bussissa Hanoihin jossa 2 tuntia venailua ja 23 tunita junalla alas Etelaan. Paadyttiin Nha trangiin, pettymys ainakin mulle.
Venalaisten Kanaria, ei mitaan raportoitavaa.

Nyt tallahetkella Mui Neessa ja pahalta nayttaa. Varmasti lahipaivina HCMC:hen jossa mulla hieman bisneksia ja siita sitten takas Camboudiakxen puolelle josko ne pakkaset siella ois jo hellittamassa...

Juupajuu toivoo Jarkkeli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti