28.10.2013

Viet nami nam

Moii!

Vietnamissa ollaan edelleen ja tullaan olemaankin viella jonkun aikaa. Kavi nimittain niin etta taahan olikin kaikkien mielesta mukava paikka oleskella. Suomalaisethan saa rajalta tanne Vietnamiin 15 paivan oleskeluluvan ilmatteeks mutta se siis on menny meilta jo umpeen ja haettiinkin Hanoista uudet 30 paivaa etta patkahti. Nyt on siis lisakuukausi menossa ja kiiretta ei tarvitse pitaa kun taalla meneskelee le lee laila laaaaa!

Hoi hoi Annelin jalkeen bussahdeltiin Hue nimiseen kaupunkiin jossa tarkoitus oli katsastaa vanhaa kaupunkia ja sen muurien sisalle katkemaa historiaa. Oltiinkin jo ekana paivana muurien ulkopuolella kun se sitten alko vahan niinku satamaan suotana, kaveltiin takaisin majataloon.

Sivusilmalla nahtiin yhdessa raflassa saatiedoitusta ja katos perkules juuri tahan kaupunkiin oli saapumassa illaksi taifuuni Filippiineilta. Filppareilla se oli tehnyt suht suurta tuhoa joten jaatiin innolla odottelemaan etta mitas se tanne yoksi lennataa. Kovaa tuulta ja esterista vetta oli ainakin luvassa. Tuli mieleen etta pitaisko ostaa leija?! No Taifuuni siis sekoili Huessa pari paivaa joten ei ollut asiaa kaupungille tai edes mihinkaan muualle kun junat/bussit oli janistanyt eika siis liikkunut mihinkaan. Syotiin, juotiin ja laulettiin sisatiloissa. Mitaan pahempaa tuhoa tama myrsky ei kaupungissa tehnyt ( parista paikasta ikkunat pasaks ja puita kaatuili ) Mutta pienemmat tonot maaseuduilla oli saanut kyytia ja kait siella muutama onneton oli heittanyt lusikkaa corneriin...

Tahan valiin iso kasha kuvia mun rakkaasta camoron diazizda;

Hoi An

Hanoi - Fuffe ois valmiina vimoselle lenkille paksusuoleen

Hoi An - Joskus matkanjohtajana joutuu neuvottelemaan ja vaantamaan hinnoista, lapsellista touhua!

Hanoi

Cat Ba - Sodan aikaan sairaalatkin katkettiin tanne vuorille ja luoliin

Hoi An - Pojat on alottanut bisneksen

Cat Ba - Sairaala luolassa oli tunnelmaa seka lentavia rottia

Hue

Hanoi - Hoan Kiem Lake@ night

Hoi An - Japanis bridge

Hanoi - Backpacker family from FINLAND

Hue - lentokone

Hanoi - Tuuliviiri iloinen

Myrsky repi puita ja naiset haravoi mutta myrskyn jalkeen on poutasaa ja jana kulkee taas.
Tsekattiin muurien sisalto Huessa ja seuraavana aamuna kohti Hanoita. Hanoihin kun saavuttiin niin oli selvaa etta lisa-aikaa oli viisumiin saatava joten odoteltiin uusia visoja viikon verran ja tutkittiin Hanoita ristiin rastiin se aika. Hanoista loytyy viihdyketta ihan hyvin ja mukavia puistoja tuli koluttua silloin talloin. Kavellessakin ihan randomisti ympyraa loytaa mukavaa ihmeteltavaa ja mita kivempia mestoja aterioida.

Kavipa myos niin etta tuli nahtya vanhaa tuttua Suomesta tossa kadulla ja heitettiin kuulumiset tottakai. Hienoa settia kun olivat koko perhe lahteneet yhdes tuumin retkelle Suomen talvea pakoon seuraavaksi puoleksi vuodeksi, ylafemmat! Pystyy sita reissulle myos perheen kanssa ja siihen siis kuului alle koulu-ikainen poika joten matkailu erilaista mutta ei tosiaankaan mahdotonta, hyvaa reissua koko perheelle!

Hanoista matka jatkui bussi-bussi-lautta-bussi yhdistelmalla Cat ba saarelle jossa koitetaan olla tekematta mitaan seuraavat viikko/kaks/kolme. No kyllahan taalla sita tekemista on mm. skooterilla parrailly, rannalla kartsaily, kallion kiipeily tai kajakilla tsik-tsakkailu. Jumitellaan taal nainaa nyt ja taalta varmaan sitten sinne Pohjoiseen kun silta tuntuu.

Hassua on ollut se etta Vietnamissa ei olla viella kertaakaan oltu hostellissa vaan aina hotellissa. Ehka syina halpoihin hintoihin on low seasonki seka se etta meita on viisi retkelaista. Nain ollen ollaan saatu hyvia hotelleja max. 5 dollaria per naama. Halvin on ollut 2 d per pers. Nautitaa nyt hotelleista kun niita kerrankin halvalla loytyy. Hostelleissa on oltu ja niissa tullaan varmasti myos olemaan.

Sellasta tanne kuuluupi ! Se O Mo !

1 kommentti:

  1. Näköjää turusen janne perheineen kuvassa? T: Pete from finland

    VastaaPoista