11.10.2013

Planes, Trains and Automobiles

Hojohojooo!

Ollaan retkeilty itsemme kaiken maailman mestojen kautta Vietnamiin!


Itsehan siis odottelin retkikuntaa Thaimaan paakaupungissa johon J ja M saapui muutama viikko sitten. Samu tuli mestoille muutama paiva aiemmin. Bangkokissa ei kauaan notkuttu vaan lentokone lennatti meidat Kambodian kapitaliin eli Phom Penikseen. 




PPssa muutama paiva lahinna nahtavyyksia kierrellen, Killing fields ja vankila 21.






Ison kaupungin touhut ei muuten sitten kiinnostanutkaan joten dosa hanurin alle ja kohti etelaa. Viiden timman dosaily ja oltii Sihaokvillessa ja tarkemmin Otres beachilla. Mukava mesta ja rauhallinen. Low season tallahetkella joten se myos nakyy, saa rauhassa rauhottua rannalla.




Meidan ryhmaan oli myos liittymassa Italialais tytto jonka kanssa tavattiin ajat sitten Australiassa. Guilia lensi Pmnoh Peenikseen josta kavin tyton poimimassa, seuraavana aamuna takaisin etelaan. Koska sade ja viima paiskoo rantaa tallahetkella niin ranta kelit ei oikeen ollut kohallaan.



Typeraa olla ranta/saari maisemissa jos keli on caca. Muutaman paivan tutkin ilmavirtauksia ja kyselin luonnon jumalilta parempaa kelia nauttien valissa vaahtopaita ja tulos oli etta taalta pitaa liikkua jos aurinko armasta haluaa klyyvariin.



Bussi liput katoseen ja matka kohti Vietnamia alkoi. Yo bussi oli suht mukava tapa matkustaa Saigoniin ja rajallakaan ei ollut suurempaa hassakkaa. Saigonissa saman tien juna-asemalle josta yojuna kohti Danangia. Danangiin ei ollut tarkotus jaada joten taas sita bussia ja tunnin jorailu etelaan HoiAnniin.





Tarkoitus siis tutkia Vietnamia nyt ainakin 2-4 viikkoa ja taman jalkeen johonki kukaan ei tieda viella mihin.
Kambodiaan vois toki menna takaisin hieman myohemmin kun monsuunit ja pakkaskelit on ohi.



Itselleni Vietnam alkaa olla yksia vimosia maita jossa en ole viella turistellut joten innolla tatakin maata koluan. Jatketaan taalta kotapuoln varmaankin Hanoihin josta tarkoitus menna Pohjoiseen kohti Kiinan rajaa ja hulluja viidakko heimoja morjestamaan vuorille. Et eihan siina sitte muita jorinoita, tallasta.



Kaikille tiedoksi etta Vietnamissakin on eriomaista ruokaa ja bisse irtoaa 3000dongilla eli noin 10sentilla. Tasta johtuen odotankin nostavani elopainoa ainakin 8 kiloa seuraavien viikkojen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti