3.11.2011

Toba1



Horas!


Lake Toba, Sumatra Indonesia.
 
Alun perin oli ideana saapua Sumatralle Malesiasta lautalla, mutta yhteys Penagista Medaniin on lopetettu. Syyna tahan kuulemma oli etta moni matkustajista jatti matkansa maksamatta ja toinen syy oli etta halpalentoyhtiot lensivat halvemmalla, tietysti myos aikaa saastyi. 

Paadyttiin siis lentoihin KLsta Medaniin. 
Vimonen yo nukuttiin KLn kentalla niinkuin hyviin tapoihin kuuluu. Lattiat siella on aina yhta pehmeita. Tunnin lento ja olimme Indoissa.
"Pusseissa on tunnelmaa"


Medanista jatkoimme suoraan kohti Paranpatia mutta ensi piti loytaa bussiasema. Rahan nostot kentalla ja hetken pyoriminen johti tietysti siihen etta sai kuulla pariin otteeseen etta busseja ei mene tai niissa kestaa ikuisuus. "Tulkaa mielummin minun pakettiauton kyydissa" oli tuttu lappa mita aijat heitti. No olisihan se ehka helpompaa mutta myos n.8 kertaa kallimpaa. Kaveltiin siis huoltsikalle josta vetta evaaksi ja haastattelin taxikuskia ulkona. Bussiasemalle n.7km ja mittari alle. Kuski oli hauska heppu Erwin joka antoi numeronsakkin jos vaikka halutaan Medanissa pyoria pari paivaa. 

Bussi asemalta alle ja todella hauska matka sai alkaa. Vaikka oltiinkin vasyneita niin paikallisbussi jossa koko ajan tapahtuu piti mielen virkeena.
Valuutanvaihto


Pojan kloppi joka oli ovenavaaja/rahastaja/huutelija oli hauskaa seurattavaa. Pienilla merkeilla ilmoitti kuskille pitiko pysahtya ja toisaalta ikkunasta huudellen kyseli tiella olevilta tulivatko kyytiin. Kyydista pois jaatiin lennosta joten siihen ei aikaa juuri kulunut. Istuttiin ihan takana ja Janin kanssa "hattuhyllylla" josta naki kaikki bussin tapahtumat esimerkiksi sen kun hieno rouva koitti kannykka kameralla ottaa meista salakuvia, Kylla hymyilytti!
Sipsii


Kerran oli noin 30min paussi ja se tarkoittaa sita etta myyjat paukkaavat bussiin ovista ja ikkunoista. Sipsia,vetta,limua,patukkaa ja kotikokkien riisihassakoita voi ostaa jos nalka on yllattanyt. Rookia jengi vetaa myos naissa busseissa tauotta joten myos passiviset tupakoitsijat saavat tarvittavan nikotiini/terva annostuksen.
Paranpatiin saavuttiin ehjana ja sielta samantien lauttaan kohti saarta mika on keskella Toba jarvea. 
TukTukin ranta


Lautalla majapaikkojen sisaanheittajat tarjosivat paikkojaan ja paadyttiinkin yhteen niista. 
Ainiin, lauttaa ohjasti noin 8-vuotias poikanen. Sen minka nuorena oppii, sen vanhana taitaa unohtaa, vai miten se meni.
Batak House


Otettiin tollanen oma talo rannasta ja paikka muutenkin hyva. Hyvaa safkaa saa keittiosta ja raaka-aineet poimitaan omasta puutarhasta. Ei ole niita E-aineita naissa mossoissa PRKL! 

Alkupaivat ollaan vaan oltu ja hieman kavelty lahi kylissa seka ihmetelty Batak-heimolaisten menoa. Ystavallisia ovat ja huutelevat vaihtamaan sanan vaikka eivat osaisikaan kun muutaman. Yhtena paivana ihmeteltiin kun pappa rakensi ojaa ja hyvin naytti menevan, koitti se selittaa jotain muutakin, ilmeisesti talosta. Nakemista taalla on mm. Kuumia lehteita, vesiputouksia ja vuoria. Jarvi itsessaan on loistopaikka pulahtaa pesulle taikka uimaan.
"Backflip"


Yhtena paivana siis kaytiin linkoamassa itseamme veteen noilla narurengas lingoilla josta laitoin viimeksi videonkin. Hassunhauskaa oli ja monta tuntia meni kun paasti sisaisen (ainaisen) pikkupojan irti ja kikkaili muiden apinoiden kanssa. 

Eras jamppa tuli kysymaan etta voitaisiinko kokeilla saalistaa kalaa kun niita naytti siina rannassa olevan. Siis sellasella harppuunalla mika viritetaan kuminauhalla kaden ympari. Harppis lentaa 1-1,5m eteenpain kun nauhasta paastaa irti. Myos snorkkeli ja maski kuuluvat tahan kalastus muotoon. Siina kokeiltiin tovi ja mitaan ei saatu vaikka oli meilla ajomiehetkin. Ovelia kaloja kun aina kiersivat pikkulenkin selan taa. 
No pappa jai ilman kalaa ja pitanee menna joku paiva uudestaan kokeilemaan.

Kelit on vuorotellen olleet sadetta ja paistetta mutta eihan se haittaa. Satella on hyvaa aikaa lukea tai latkia korttia, tai ihan vaan mietiskella synteja syvia.
Tarkoitus olla taalla reilu pariviikkoa joten mopojen kanssa pidemmalle tutkinta on tulossa viella. Ja tietysti paikallista "ViidakkoJuissia" pitanee maistella.
Luomua


Eihansiina! Tarinaa tulis vaikka kuinka mutta eihan kukaan naita jorinoita liikaa jaksa lukea, joten ensi kertaa immeiset!


5 kommenttia:

  1. Anna tekstin tulla vaan sadepäivinä, kyllä näitä lukioita on! T.Bara

    VastaaPoista
  2. Kylla tassa aina vahan mietiskelee et mita kirjottelis ja sadepaivina voi sita tekstia tanne tippuakki. Hyva jos kiinnostaa.
    Mitens Bara, pias talviloma koht ja tu moikkaa!

    VastaaPoista
  3. joo pa tekstii kehii, ei siint haittaa o. itse asias ei o niin väliä mitä kirjotat ees. tajunnanvirta ja korkeat ajatukset on aina jees. sateisena päivähän voit myös veistää oman veneen. täällä koto kotkassa ei o satanu vettä suomalaisittain pitkään aikaan. fiilis silti täl hetkel sellanen et tuntuu satavan kämpän sisälläkin. kämpän jonka seinät rupee pikku hiljaa kaatuu niskaa -> reissufiilis porisee korvien välissä. näitä sun kuvia ja juttuja ku kattelee ja alpon se ku on siel koillisessa kengulandiassa paraikaa. jumantsuikka et haluisin toho liaanii hyppii vetee ja pulahtelee trooppises atmosfäärissä! pist raporttii mestoilta ja joutessas voit visioia jo pahuksenmoisen suunnitelman KL 19.1.2012 -extravaganzalle. piis aut, rauha ulos -hablito

    VastaaPoista
  4. Arvaa vaa onko käyny mieles. Nyt ei vaa lomia pysty pitää ku on niin hitosti hommia. Sie kuitekin tulevaisuudessa lähet taas jonnekkiin maailmalle nii sillo mie kyll pakkaan repun ja lähen jokski aikaa mukaan. Pitäkää työ nyt hauskaa ja nauttikaa elämästä täysillä! t.Bara

    VastaaPoista
  5. Haplo; Suunnitelmia on jo teidan varalle. Ja koita nyt viella hetki kestaa siella viimassa, kohta helpottaa!

    Bara; Taallahan mina jossakin melkeen aina oon, joten ei muutaku yhteytta ni nahaan. Massit saastoon ja tuut ettii mut.

    VastaaPoista