22.9.2013

Mildura Winter 2013



Sain vihdoin ladattua tan videon nyt sitten... Naa on siis koko kameran muistikortin sisalto vimoselta parilta kuukaudelta Mildurasta. Lahinna testikuvaa uuden kameran hankinnan jalkeen. Lyhensin kuvien nayttopituuden stnan lyhyeks ettei filmi ois kolmetuntinen, et sellast.

18.9.2013

Thai

Hojo hoo!


Ei muuta ku niita ampareita huiviin ja rannalle creisipailaa!


 Aussit siis jatetty taakse ainakin hetkeksi ja on taas aika tallustella pitkin Kaakkois-Aasiaa.

perus kamaa kaduilla ku taxi kuskit koittaa ukottaa

Melbournesta otin lentzikan Bangkokkiin ja sielta kentalta pirssi kohti Siilomin kaupunginosaa. Pyry pyrjake oli saapunut samana paivana aiemmin Burmasta ja odottelikin siella terdella jo olut katosessa, PYRRRRY!!!
Mies pompsahti pystyyn ja tokasi etta no perkele! Kaksi vuotta oli pyorahtanyt kun viimeksi nahtiin. Homma haltuun heti Burmalaisella kasivolttisella ja juttua riitti. Seuraavat pari paivaa pyorittiin ja hyorittiin mm. Pyryn syntymajuhlilla. Aika meni nopeasti kuten arvata saattaa ja kohta olikin jo aika heittaa morot taas hetkeksi. Oli kylla mukava nahda miesta ja heittaa lapat. "Ei se viella retkuksi tee jos vahan renttuillaan!".
Taalt minut loytaa
No nyt itsellani olisi muutava viikko aikaa tehda mitavaa ennenkuin seuraavat sankarit saapuvat. Minnes sita ja mitas?
Hostellilla oli istuskelemassa yksi Kanukki jaba jonka kanssa heitetiin laamat. Ei sillakaa oikein ollut hajua et minne joten paadyttiin yhdessa tuumin Koh Phanganille. Tama tuttu ja turvallinen Thaimaan bile helvetti oli nahtava omin silmin, fullmoon partytkin oli tulossa... Pakko sanoa etta osasin jo odottaa pahinta ja ei se siita kauaksi mennytkaan. Mut mut, loydettiin taalta saaren Ita-puolelta rauhallinen mesta. Pieni ranta ja mukava GH josta irtoaa dormi bunkka sopuhintaan. 
Herra lisko koittaa muuttua kiveksi, aleksi? xixi?
Todella chilli paikka ja jengi taalla vahan kolmenkympin molemmin puolin, suurin osa vanhempaa hippikuntaa. Jooga on tassa mestassa se ykkos juttu joten nama 2000-luvun hipit taalla meditoi ja yookaa minka kerkeaa. Hyva homma. Noi muut rannat on lahinna bileita ja reiveja joissa soi ne tutut 20 biisia repeatilla ja ja ja.. Jokainen tavallaan.
HORIZON thai boxing camp

Viihdyn taalla itseasiassa todella hyvin. Hammock toimii kirjanluku alustana ja silloin talloin dippaan marmorisen vartaloni suolaveteen. Tossa kalliolla kukkulalla vieressa on myos Thai boxin sali jossa otan turpaan kerran paivassa, mukavaa eiks ni. Niilla on siina myos ruosteinen punttis missa vedan pikku aamu hiet ennen iltapaivan turpakarajaa. Nain siis muodostuu paivat taalla. 
"Lift hard or die" sano mainos Bangkokissa
Plussana tassa mestassa on myos safka. No tottakai tallasessa joogi mestassa on terveellista saftaa joten vegena mennaan nyt. On kaiken maailman spiruliina sheikkia ja tofu hassakkaa, hyvia kaikki ja uppoaa mulle kylla. 
Tervehdyn taalla nyt siis hetken ja lepailen jotta on energiaa ottaa seuraavista toveritzeista koppi. 

Pz. Koitin hieman saada kuvii 1960-luvun fiilista koska tossa kuusketseitkyt luvun taitteessahan ne HIPIT!! tan mestan loysi..

7.9.2013

Jaa hyvasti Austraalia!

Mor jenst a!

Aikaa on pyorinny, menny ja kulunnu ku viimeks kirjotin tanne mitaan. En edes jaksa pahoitella tasta koska juurikaan mikaan ei ole muuttunut viime bloggauksesta.

Nyt kirjoitan koska jotain todellakin on tapahtumassa.

Pitanee ensin korjailla viime paivitysta ja ilmoittaa etta suurella todennakoisyydella en tyoskentele viinitehtaalla ensivuonna. Tama kaikki johtuu siita etta viisumissa on saanto jonka mukaan saat tyoskennella vain 6 kuukautta yhdella tyonantajalla. Harmittaa sinaansa koska viisumia olisi viella jaljella ja tyo on hyvapalkkainen seka ”alani” . Ei auta itku aikuisviihdekaupassa joten on keksittava muuta.

Onnekkseni tyoskentelen maailman suurimman viinintuotanto yhtion leivissa (vai pitaisiko sanoa viineissa) ja lupasivat jarjestaa kontakteja muualle maailmaan mm. Uusi-Seelanti. Josta toivottavasti tippuu duuni ensi vuonna.

Niin ja muuten mikaan siis ei juurikaa ole muuttunut. Toissa Ma-Pe ja viikonloppuisin kavereiden kanssa pyorimista. Salilla ollaan kayty Samun kanssa ja mikas sen kivempaa. Molemmilla on hieman omat ohjelmat siella mutta kiva saada tsemppia siita kun kaveri siella touhuaa niin ei itsekkaan jaa sankyyn makaamaan duunin jalkeen. En ala tasta tekemaan mitaan painonnosto blogia eika uutta Mildura Fittest Finnish kilpailua ole luvassa mutta (lahinna koska voitin viimeksi) kuhan ilmoitin etta meilla on harrastus mika pitaa paan ja kehon kondiksessa kaiken taman sekoilun ohella.

Sekoilulla tarkoitan sita etta kun asuu hostellissa yli 6kk niin aina ei jaksais riehua bileissa ja tavata uusia ihmisia, joku raja! Jos joka viikonloppu pitaa ottaa kaljaa ja jaksaa hopottaa samat kakat uusien naamojen kanssa,(kansalaisuus, ika, missa olet ollut, minne menet, ai itsekki olen ollut siella, tiedan kaksi sanaa kielellasi, minullakin oli koira, ymymymymymy.) niin ei sita oikeesti jaksa.

Sulla on ne kaverit joihin tutustuit jo yli 9kk sitten ensikertaa taalla, esim. mulla on huonekavereina kaikki tutut jo 9kk takaa. Naiden kanssa jaksaa jakaa arjen juttuja ja hymyilla uudelle "lihalle" jotka kylla jaksaa nappaa kaljaa ja kuviokellua... Surullista sinaansa miten se mieli kaantyy tahan, vahan niinkun vakisten pidemman ajan paatteksi tai siis ainakin minun. Kroppa kaipaa reppua selkaan ja sielu tarvitsee vapauden ajasta seka paikasta jotta pystyn antamaan itsestani kaiken uusille naamoille, paikoille ja seikkailuille. 
Sita on luvassa pian.

Sain siis selville etta tyoni paattyy kohtpuolin ja olen valmis menemaan. Tiedan etta olen ollut onnekas koska lupasivat sen 4 viikkoa toita aluksi, olen nyt ollut 29 viikkoa duunissa! Hoida hommas hyvin ja saat hoitaa hommas, You know?

Koska tyot loppuu taalta niin paatin lyoda tieta saman tien (hauskoja nama Suomenkielen tarkoitukset, tieta/tien huhhuh) ja otin lennot eksoottiseen Thaimaahan, Happy ending? Ja mitens kavikaan etta samaan aikaan ja viella samassa paikassa on vanha reissuparta Pyry jonka kanssa rapeltelin muutamavuosi sitten hetken ja paastiin Taiwanissa jopa lehteen isolla kuvalla yms. Kuka muistaa taman? Loistavaa kun paasee ottamaan kopin tasta kaverista. 
Toinen loistavuus on etta kuulin myos isoveljeni J:n tulevan mestoille hetimiten tostanoinaa kohta ja on valmis YellowSnowTravelssin matkaa jossa mina reservin Ltn jaan aamukaskyn joka aamu kaskien heti aamusta, kaskysta kasi kateen ja kasipallo pussiin 88...

Eli Thaimaa suuntana mulla ensikuussa, siella hetki, Kambodia todnak seuraava josta johonki oisko Vietnam? Ehka siita sitte sinne ja tonne.. Kukaaan ei tieda ja hyva niin, jos joku on mestoille tulossa tai on jo ni ilmotelkaa itestanne!

Paljon jatin kertomatta ja kaikkea ei taalla ole taroitus kertoakkaan, ottakaa yhteys niin kerro tarinoit, deal?
Otan kaikki ehdotukset vastaan ja reissuvinkit on myos tervetulleita.. Itse en tieda kauan olen pysymass tien paalla mutta talla hetkella moottoritie on niin kuuma etta palaa moposta katto, se on kuuma se.

PS. Reissuguru Ville on hengissa ja asuu tossa Australian Pyhtaalla, 30km paassa meista, V ed. siis good.

Rauhaa ulos!
-JAKE


Lisana video kun en kuvia jalsanut yksittain laittaa. Tyhjensin kaikki kuvat viimiselta puoleltavuodelta ja laitoin ne pikakelana musiikin kera. (NO EIHAN TAA LATAA TATA VIDEOO! LOYTYY FBsta)