13.1.2013

TAS maniac


Hoi!


Taalta se sateenkaari alkaa mut mita on padas? 














Kaiken maailman uudet vuodet on juhlittu Melbournessa ja Mononmeno jatkuu normaalisti tanakin vuonna. Tamahan oli siis jo kolmas Joulu/Uusivuosi minulle muualla kun Suomessa. Viimevuonna olin Kambodiassa ja sita edeltavana Indonesiassa. 

Botzki

Reppu selassani siis nayttaa kiintyvan ihooni vuosivuodelta tiukemmin ja ei minulla mitaan tata vastaan olekkaan, leikkikenttana kun on tama pallo... Jalassani taas ei ole palloa joten toistaiseksi kaikki hyvin taman auringon alla. 
Vielakun keksin miten saan tasta elemantyylista tehtya rahaa paivittaisiin tarpeisiini niin kaikki olisi taydellista, ehkapa printtaan 5000 kayntikorttia missa esittelen itseni valokuvaajana tai teurastajana... Sama genre eri verkkarit. Todennakoisesti paadyn Pattajalle puhelinmyyjaksi.

Lentava vene

Mutta siis missa menemme nyt? No taalla Tasmaniassa niin kun viimeksi mainitsinkin. 

Tasmaniahan on saari ja Australian Etelaisin kolkka. Etelanavalle ei ole pitka matka esimerkiksi uiden. Tuhansia vuosia sitten tanne eksyi Adolf Tasman veneellaan ja siita alkoi taman saaren raiskaus.  Tai nain ainakin kavi alkuperais kansalle seka monille elaimille jotka kuoli sukupuuttoon ja saaresta tehtiin vanki saari paatuneimmille rikollisille, hip hip hurraa! 
Saari on varmasti luonnoltaan Australian parasta antia ja taman vuoksi itse olen taalla.

Hobart

Saavuimme siis Myllypurosta lentaen 1.Tammikuuta ja koska halusimme harhauttaa kaikkia mahdollisia agentteja perassamme niin saavuimme kolmella eri lennolla, katevaa! 
No loppuen lopuksi nahtiin toisemme Tasmanian kentalla johon oli tarkoitus jaada yoksi. No kenttahan meni totaalisen kiinni klo 23 ja meille naytettiin exit kyltilla varustettua ovea vartijan toimesta. 
Olisimme varmaankin jaanyt kentan pihalle telttailemaan mutta neropattina olin tunkenut Samun kanssa reput kavereiden autoon mika saapuu 12 tuntia meiden perassa laivalla, hyva harhautus ja saastimme 40 dollaria per tuhiseva nena. 

Pojkien kanssa pelloil

Ulkona oli myos aika saatanan viilea kun oli tottunut 25 asteen yo lampoihin, taalla ne on 4-7c. Otettiin siis kaikkien tuntema vara plaani kayttoon ja painuttiin kaupungille 24/7 McDonaldsiin yoksi. Loistava yopaikka jos joku ei viella ole kokeillut. Vessa, internet, lammin sisatila ja "ruokaa". 

Hotel Mcdonalds

Muutenhan tama oli aivan loistavaa mutta koska Mc Ronaldin pikku tontut keksi aloittaa siivoilut klo 0300 niin meidat potkittiin Hobartin sateisille kaduille, miksen ottan sita takkia mukaan prkle! Farmille olisi matkaa noin 30km ja ehdottamani pikamarssi ei kelvannut alokkaille joten paadyimme moottorimarssiin noin klo 0430. 

Ice cream

Sita ennen loysimme kuitenkin pelastus armeijan edesta isoja jatesakkeja taynna vaatetta ym. eli meille niin sanottu shoppailu voi alkaa ja jotkut loysikin hyvia vaattehia sielta dyykkamalla. Oli taksin aika ja saavuttiin farmille noin klo 0500. Tunti siina viella venailtiin kunnes meille naytettiin alue jossa saamme leiriytya seuraavat viikot. Tyot alkaisivat meille muutaman paivan sisalla. Teltta pystyyn ja pikku torkut ja kun herattiin ni johan Vn, An ja Hn campervan kurvaa viereen, hojo!

Hobart

Leirimmehan on toki niin kovin viihtyisa mutta kun kuulimme etta meilla olisi 4 paivaa vapaata kunnes tyot alkaa niin paatimme kartoittaa lahi alueen seka paakallo paikan eli Hobartin. Syyna vapaa paiviin oli se etta taalla oli helle aalto ja kuumimmat paikat 130 vuoteen, tama hieman lammin keli myos vaikutti meidan liikunta kykyyn auringon alla. 
Tuli siis heti alkuu nahtya lahi peltoja seka keskustaa Hoopartissa, myos yksi rannoista tuli tsekattua grillailun seka chillailun merkeissa, Kingston!

Kingston Beach

Nyt on myos aika hieman valoittaa retkikuntaani teille. Siihenhan siis kuuluu Italiaanoja, patonki (Raskalainen) ja Samu. Talla remmilla ollaan about kuukausi nyt menty ja hyvin on mennyt. Hauskinta on etta muiden ika on 19-21 ja itsehan olen hieman iakkaampi mutta henkinen ika varmasti viella samaa tasoa kun yla-aste ikaisella, joten no problems. 

Pojan klopparnat

Talla remmilla myos tekemin on yleensa muuta kun museoiden tsekkailua tai kirjan lukemista, tarkoittaen etta koko ajan pitaisi olla toimintaa ja jos sita ei ole niin sitten pelataan vaikka pelia jossa saa lyoda kaverin olkapaahan  jos toinen katsoo sormista tehtya rinkulaa, vaikea selittaa... Paa-asia etta pojat viihtyy.

Duuneista en jaksa kauheasti kirjoittaa ainakaan nyt. Toita on tai ei ole. Kirsikoita poimitaan. Joku keraa enemman kun toiset.

CAMP

Leirimme on yksin kertainen hiekkamonttu minne tuulee pitkin paivaa ja myos oma telttani on hajonnut jo 6 kertaa, nyt se pysyy pystyssa teipilla ja pyhalla voimalla. Tuulten jumalatar on armoton taalla. Keittio on pikku pelti hokkeli jossa muutama keitin ja valo. Jaakaappi on pihalla oleva koppi jossa lihat seka kaljat pysyy kylmassa jos pysyy. 

Saniteetit

Vessoina toimii festareilta tutut baja majat ja jotkut naista muovikopeista sopeutuu myos kylpemiseen. Kotina siis reikainen teltta ja neljan dollarin makuu-alusta, makuupussini sain Mildurasta loytotavara laatikosta ja se on todella kelvoton naihin aamu lampotiloihin, mutta nailla siis mennaan. Uusia en osta!

Koti

Paivat menee siis taalla hiekkamontussa pikku kukkulalla ja elaman yksinkertaisuus kiehtoo ainakin minua tallahetkella, jos on tylsaa niin tekemista keksitaan kylla... Luonto ymparilla tarjoaa jo paljon aktiviteettia seka silmalle iloa.


Koska testamenttasin BMX pyorani Mildurassa 56-vuotiaalle tyotoverilleni niin paatin hankkia kulkupelin tanne Tasmaniaan myos. Tallakertaa se on driftboard skeittilauta jolla rullaan pitkin kukkuloita. Hauska peli mutta voi olla etta halkaisen paani tai jonkun muun kehon osan koska eihan minulla ole mitaan hajua miten talla mennaan. Vauhti korvaa virheet, eiks ni?


Oisko tassa viella jotain.. Ei taida loytya. Tosiaan, Puoli Tasmaniaa palaa, haha. Ei siin. Joten ensikertaa! Ei muuten ole mitaan hajua etta minne Tasmanian jalkeen mutta otetaan nyt ihan iisisti, pitas se toisen vuoden viisumikin kohta ilmeisesti hakea... Nomut heippa hei!  

3 kommenttia:

  1. Haha, hyvä että tekstistä voi jo päätellä et oot ihan omaittes siellä, vieläkii! :) Koitahan pysyy niiden nuorempien vauhissa mukana. Tänne kuuluu hyvää, täällä ei pala mikään kun taas paukutellaan mukavilla pakkasilla. T: M&T

    VastaaPoista
  2. Minuu risoo nää kaiken maailman epäkohat: SE OLI ABEL TASMAN EIKÄ AADOLFFI. AARGH!!!

    VastaaPoista
  3. Moro mono!

    Jostakin kahvitunnilla työkaverille selvitetystä yhteisestä kohelluksesta, oisko ollu down by the daisarit vkl, tulit mieleen. Kompuroin vihdoin tänään työpäivän alkuun tänne blogille.. jaaa nyt voikin lähtee vissiin lounaalle :)
    Varaudu doping-testiin jos vielä seuraavalla näkemällä väität et noin MFF12 tulokset on totta!
    Maak sanoo: "Ka-kaak!"
    t. antti v

    VastaaPoista