4.2.2012

Luolia ja moskeijoita

Tervehdys!

 

Kuchingin jalkeen ollaanki menty aika ryminalla eteenpain. Sielta lautalla Sibuun mista oli ideana jatkaa samana paivana eteenpain, nain ei kaynnyt. Kiinalainen uusivuosi oli loppunut ja jengi palaili takaisin loman vietosta. Bussit siis taynna ja vietettiin yksi yo Sibussa.

 

Sibu ei kaupunkina tarjonnut juuri mitaan paitsi mukavan kavelylenkin reput selassa, paikallis bussi heitti meidat 4km vaaraan suuntaan ja saatiin aikammen kuluksi harhailla siel sun taal.
Kukko lauleskeli seuraavana aamuna ja hypattiin bussiin kohti Miria. Mirissa paivalla varhain ja taas kaveltiin siella sun taalla koittaen etsia jotain mielenkiintoista. Eipa ollut Mirissakaan mitaan ihmeempia mutta taalta olikin tarkoitus tehda paivaretki Niah luolille.

Lepakon pesien tutkintaa. Antaa myos hieman kuvaa kuinka suuresta luolasta on kyse, miten toi jatka paas tohon tikun paahan?.

Kyseessa on aika prkeleen iso luola haslinki keskella sademetsaa. Ihmeteltiin luolia ja 2000 lepakko jotka vikisi jossain siella pimeydessa. Joskus olikin niin synkkaa etta otsalampun valoteho ei meinannut riittaa, toisaalta jannitys sitakin tehokkaampi. Naissa luolissa on about 40000 vuotta sitten asunnut esi-isiamme ja heidan tekemia graffiteja on edelleen siella sun taalla eli myos silloin spray kannut on kilkattanut ja kuvaa on maalailtu seiniin.

 

Niah cavesit oli kaymisen arvonen paikka ja hauskaa tutkittavaa paivaksi. Vesisateen saattelemana "juostiin" takaisin ja ruokailun jalkeen takaisin Miriin.
Miri siis sijaitsee vain parisen kymmenta kilometria Brunein rajasta ja sinnehan me suunnattiin aamu dosalla.

 

Brunei on hieman kalliimpi kuin Malesia joten 1 paiva/yo sai luvan riittaa paakaupungin nahtavyyksien nakemiseen. Hienosti aika riittikin nimittain BSB (Bandar Seri Bagawan) on helposti kavelty ympariinsa noin 3 tunnissa.
Muutamat moskeijat tuli siis tarkastettua ja kelluva kyla siina sivussa. Niin ja taas kaveltiin iltasella noin 6km lenkki vaaraan suuntaan, mehan ei karttoja lueskella!
BSB ei sekaan tarjonnut mitaan mullistavaa noiden muutaman komean moskeijan jalkeen, illalla respassa esittaytynyt ladyboykaan ei kiinnostanut joten aamusta kohti satamaa ja lauttaa.


Paadyttiin lauttaan bussin sijaan kohti takaisin Malesiaa 2 syysta. Hinta melko sama mutta lautta nopeampi, nain ainaki voi kuvitella koska busseillessa rajoja rikotaan kokoajan ja passiinkin saisi 10 leimaa, jokainen leima tietysti tulee jonottaa kiltisti. Lautta pysahtyi vain Labuanin saarella missa oli pari tuntia aikaa syoda ja kevella. Iltapaivalla oltiinkin jo Sabahin (Malesia) puolella ja Kota Kinabalussa.


Nyt olisi tarkoitus kuluttaa viikonloppu taalla KKssa ja sitten otetaan lentsikka alkuviikosta Filippiineille. Siella on paras vuoden aika vierailuun ja miksipas ei mentaisi, Borneossa sataa liikaa. Toivotaan myos etta Filpparit tarjoaa jotain muuta kun Malesia, saaria piisaa ainakin.

Eiha siina, terveiset kaikille siel ja taal!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti