27.3.2012

Australia 2


Mitkuuluu!

Random kirkko

Taallapain maailmoo kaikki hvin hyvasti tai ainakin kohtalaisen mukavasti. Pari viikkoa nyt asuskeltu taalla etelammassa Perthissa.

Mina ja Ville ollaan tassa jakamassa omakotitaloa 8 muun ihmisen kanssa ja Allu seka Haplo tossa 3km paassa meista jakaa taloa about 6 muun kanssa (2 tuttua tyttoa siella Suomi lisana). Meilla on taalla suurin osa Britteja mutta sekaan mahtuu myos Thaimaalais pariskunta ja Iranilais jaba. Hyvin tullaan kaikki toistemme kanssa toimeen ja yhteiset tilat toistaiseksi pysyneet ehjina. Kaikilla siis huoneet ja kaik muu onkin sitten yhteista tilaa. Pihalla on todella mukava hengailu mesta jossa iso poyta, grilli ja TV.

Tosiaan tuolla Allun ja Haplon kanssa asustelee lisaa Kotkalais vahvistuksia H&T, eli sinivalkoinen veri virtaa taalla meidan Kotka siirtolassa myos vahvana. Tallainen asumismuoto siis nyt taalla ja katsotaan kauan tassa ollaan, kaikkihan riippuu etta kuinka nopeasti saadaan rahnaa kasaan jotta Australian tutkiminen voisi levittaytya hieman laajemmalle.

Joka paiva myos hieman sporttisempaa pestavaa (370Z). Oli tossa jo muutama uusi Nissan GTR myoskin.


Toita! Niita olen itse saanut muutama viikko sitten kun parinviikon CVttein lahettelyn jalkeen paloi kapy ja kavelin CV kourassa tientoiselle puolelle olevaan autokauppaan. Seuraavana paivana soittivat etta aloita maanantaina ja sehan passas. 

15min ja auton pitas kiiltaa


Duuniahan on varsinaista rakettitiedetta tuolla Nissan/Renault liikkeessa. 
Pesen ja imuroin huollosta tulleita autoja pikapikaa ja sitten ajan ne parkkiin venailemaan asiakasta, elleivat ole jo odottelemassa. On siina tyokaverina reilu 50 jarru mutta han joutuu useasti tekemaan myos muita hommia esim. hakemaan asiakkaita jostain kaupungilta. Suht kiireista on mutta meneepahan aika joutuvammin. Taloudellisesti helpotti myos koska nyt pystyy elattamaan itsensa ja ehka jopa hieman saastamaankin. 
Nyt kun viella Ville ja Haplokin saisi toita niin sitten kaikilla olisi jotain duunia, eikohan kohta tarppaa herroillakin.

Kun itse tein evaat duuniin niin hyva tuli...


Tallaista siis taalla. Kauhesti ei ehdi/jaksa pyoria viikolla kaupungille mutta menee se tassa kotonakin rupatellessa muiden kanssa. Tyomatka ei siis ole kuin 4 minuuttia minulla joten julkisiin ei tarvitse rahoja tuhlata. Autoakaan ei tarvitse nailla nakymin viella hankiskella.

Eipas taida tulla enempaa tekstia tallakertaa mutta kyselkaa jos on kysyttavaa. Terveiset kaikille!
 
(Kuvia on tullu otettua aika vahan mutta kait tosta muutamat loytyy)

11.3.2012

Perth video

Paatin pitkasta aikaa laittaa hieman videota maailmalta. Todella sekavan teoksen sainkin aikaiseksi ja silla linjalla jatkan varmastikkin aina. Toivottavasti jonkun selvan saatte.
Olin siis lenkilla ja siksi hiki lentaa mutta ajatus ei...

10.3.2012

Australia

Heisuliveisuli!

Perth, WA

Taalla ollaan Australian ihmemaassa. Ajat ovat siis muuttuneet ja reissun tahan mennessa pahin kulttuurishokki koettu. Ei se nyt niin paha ole mutta hinnat kauhistuttaa ja kadulla talloo vastaan lansimaalaisia enemman kuin mies muistiin.
Lento tanne Perthiin meni muuten hyvin mutta oltiin niin vasyneita ettei jaksettu edes nukkua. 
Hieman kone oli myohassa ja aamusella astuttiin ilman sen kummallisempaa syynia Australian maaperalle, eli se siita "Australian rajalla" ohjelman kuumotuksista. Paat oli kaikilla jumissa ja festareillekkin oli kiire. Kylla, paatettiin avata Aussi retki kunnolla ja ekana paivana Soundwave-festareille. Hostelli sentaan oltiin jo katottu pariksi yoksi ja siella muutaman tunnin hikoilu sohvalla jonka jalkeen junalla festari alueelle. 

Kovan luokan metalli juhlat kyseessa ja esiintymislista oli paatahuimaava (Slipknot, System of a Down, Marilyn Manson, Limp Bizkit, Machine Head, In Flames, Raised Fist ym.) ja ainakin yli 70 bandia yhdelle paivalle.
Haastavinta oli siis valita naista 8 eri lavasta se "oikea". Parin lavan valia pompin kun mieli esiintyjat olivat tietty aina siella sun taalla. Lavojen vaihto onnistui yllattavan hyvin vaikka ihmisia oli ainakin tuplasti Kotkan vakiluvun verran paikalla. Tunnelma oli muutenkin todella hyva. Ihmiset eivat olleet aivan totaali paajaassa niin kuin Suomalaisilla olla tapana festareilla, yhtaan turpaanvetoakaan en havainnut. Aurinko porotti pilvettomalta taivaalta ja ihmisilla oli lystia yhdessa. Nain siis hieno fiilis ja startti taalla Perthissa.


Soundwave (Slipknot)

Seuraavana aamuna alkoi saato koskien kaikkea tyonhakuun/tekoon liittyvaa. Jos joku meinaa etta se on vaikeaa niin on vaarassa, samalla tavalla homma toimii kun siella harmassakin.
Kannykka liittyman hankinta, Verokortti (TFN) ja pankkitilin avaus. Kaikki tama hoituu paivassa. Liittyma aukeaa miltei heti mutta TFN ja tili vasta noin 7 paivan kuluttua, tyot voi kuitenkin aloittaa heti jos sellaisen onnistunee loytamaan. 
Hoideltiin siis nama hommat tassa kaupungilla ja sen jalkeen netista etsitty tyopaikkoja. Majataloakin piti vaihtaa kun taalla on moni paikka buukattu tayteen. Tehtiin viikko diili hostelliin ja hieman saastetaan rahnaa siina. Hauskaa on myos se etta kokkailut saa taas hoitaa itse. Kaupasta siis halvinta "pirkkaa" tai "euroshopperia" ja murkinaa vasailemaan. Tanaan esimerkiksi tein itselleni aamupalaksi munakokkelia ja papumossoa, ai etta oli hyvaa!

Nailla siis mennaa ja katsotaan milloin duunit tarppaa ja mista, vaihtoehtona on myos siirtya johonkin syrjempaan ja ulos isosta kaupungista. Itse jaan huoneen 5 muun jampan kanssa ja Saksalais jaba heittikin jo "varman" duunipaikan kayntikortin, konttien purkua elis lemppausta, tuttujuttu-show meikalaisella.


Ainih! Lenkillakin tuli kaytya taas pitkan tauon jalkeen ja se taalla Pertissa vasta onnistuukin. Muutama todella hyva lenkki mesta ja loistavat maisemat. Musat korvilla ja nakymaa katsellessa vaistelin puista hyokkaavia undulaatteja. 
Ainut seikka mika tulee ottaa huomioon pitkin paivaa on jarjeton kuumuus, 36-42c! Se saa hien lentamahan ja poksyt maraksi. Mukavaa silti taas paasta pitamaan kunnostaan huolta.

Kastellaan ja kulostellaan taas ensi kertauksessa. HAVE A GDAY MATES!